Nuffnang

Sunday, August 1, 2010

~ Welcome August ~

Assalamualaikum all lovely Bella,

How are you there? How was your weekend? sweet? Mine. It was sweating. Hehehe. Playing with kiddos inside the pool at The Carnival, Sg Petani Kedah. Me, Mas was joined Nina's JKE Family' Day. A lots of fun, with lots of cute and active kiddos. All the lecturer very friendly to both of us. There's no awkward feeling while join this. Yang tak besh, air kolam sangat banyak daun, tak bersih bagi aku kalau sebegitu ropa. We have fun even for a while. Yay! Thanks Nina for inviting both of us. Let's enjoice some of photo with the same photographer. Mas Fdz.
@ Mas, betoi la sorang akak tue punya husband tue vendor company kita. Dia [husbandnya] ingat kita datang coz husband kita yang lecturer poli tak leh datang. Meaning that kita wakilkan husband kita la. Whahaah. Nina dah explained to her yang kita masih solo.
Bride to be, then mother to be. Nina.

Sedikit gambaran.

Mas Fdz and aku. Kami dah siap dah nak ke Alomoda. Jommmm!

We are housemate. Kak Shida cannot join this event due to some kenduri her's in-law side somewhere in Selangor.

On Sunday, wake up, cuci baju and heading to Imegresen Kulim. Aku tau aku salah eja imegresen. Ada aku kesah? *Kejiiii. Haiish! Trip to Europe, maka haruslah ada pasport kan. * Wheeee. Speku betoiii aku nie. Eh. Tak tak tak tau. Aku tipu ja tue.

Moto oh Moto.
Oleh karena aku tak lunch, so aku decide la nak ke pasar malam. Aku siap-siap nak ke sana. Bilik baru aku nie juga di huni oleh cicak yang besar bagi aku, lipas yang suka bergelimpangan merata cerok. Eh. Takla sebanyak tue. Then aku capai jeans aku. Tiba-tiba aku tingat, WHAT IF dalam jeans aku nie ada cicak besaq tue. Then oleh kerana drumstick aku besaq, then cicak tue tak leh cari jalan keluar dari jeans aku. Yucckkks. Geli aku. Then cicak tue tak leh gerak tapi atas moto macam ada ruang sket untuk cicak tue gerak, then dia pun mampu untuk gerak-gerak. Masa tue aku tengah bawak moto, then aku dapat rasakan ada benda gerak-gerak pada drumstick aku yang secy itew. Waaaa. Geliii weii. Mau aku stop moto then buat chicken dance kat tepi hospitak tue, ataupun depan Kuil HIndu area tue. AMARAN KERAS! Ini hanyalah khayalan aku semata-mata. Belum pernah terjadi youewww! Oh cicak besar. Oh lipas.

Aku gerak dari rumah dah around 7.10pm rasanya. Then jalan la ke Keylang Lama Kulim. Then aku nak belok. Orang adalah ramai maksud aku kenderaan kereta and moto adalah ramai atau banyak lebeh tepat lagi. Then ada 1 moto nie, asalnya dia nak ke kanan tapi last minute tukat nak ke kiri aku yang sememangnya nak ke kanan. He almost hit me. Waaaah. Jarak dalam 2 kaki. AKu turun ukur. *Tipu. Masa dia nak belok and almost hit me tue, then aku nampak wife dia tampar bahu dia. Berkata aku dalam hati, akak, jauh lagi la. ehehe.. Kan dia ke kiri aku kanan, then aku round nak cari parking Merlina aku, tup2 terserempak lagi dengan depa. Jangan la depa pikiaq aku nak follow depa. But I do remember their plate's number. Whahaa. Serious, aku tak berniat jahat ya. Finally, aku ketemu parking, lantas parking dah jalan mencari makan. Beli nasi ayam since aku tak makan nasi, kueh apam beras and kopok lekor kecik-kecik tue RM1. Tue sahaja la. Then dah nak gelap. *Sapo suh hang keluaq lambat Yani oiii. Balik dengan tahap kelaparan maksima. Menyiram dan bersolat. Lantas turun bawah makan dengan penuh kesyukuran. Alhamdulillah. NIe pun tak habeh lagi, tapi saja aku nak blog sat. Aku dengar Nina bukak Jangan Lupa Lirik, nak tengok la satgi.

Oh ya. Kemarin balik dari The Carnival, kami ke Alomoda, Sg. Petani tue. Tak banyak pun kain lawa-lawa untuk buat baju tuneng. Haaa. Aku la tue. Eh eh. Silap. Nina nak cari baju akad nikah. Then we agreed meme tak lawa. Macam dah outdated pun. So terus kami cakap kat Nina, p ja beli kat Kl. Whooo whoo. Then balik rumah, bersolat and tidoq sat, then aku ngan Mas p Carefour Seberang Jaya. Beli kurma. And aku dah makan GCB! Sedap. 1 set including tax RM12.++. Finally aku dapat makan juga. Yummy!

Baiklah. Rasanya sampai setakat ini dahulu. Semoga ketemu di entry mendatang.

Picture credit to: Mas Fdz.
p/s: Like aku bias-biasa sajak!

No comments: