Nuffnang

Tuesday, September 28, 2010

~ Magika oh Magika ~

Assalamualaikum bella,

How old are you? eh eh..how are you lovelies? I'm getting good because tomorrow insyaALLAH gajiiii!!! hoyeay! hoyeay! hoyeay!! Orang yang berhabisan untuk raya seperti aku-aku, kamu-kamu, mereka-mereka maka haruslah di bulan syawal ini jenuh menanti nak gaji. Finally tomorrow is the day! Yay!! While thinking of it, me and my housemate decided to Giant Kulim for watching Magika by KRU Studios Sdn Bhd was directed by Edry Abd Halim one of KRU's member. Bravooo la depa nie.

Dalam film nie involved many artists such as Ziana Zain, Ning Baizura, Mawi, Aznil Hj Nawawi, Diana Danielle, Fimie Don, M.Nasir, Maya Karin, Adibah Noor, Vanidah Imran, Nabil Raja Lawak, Sharifah Amani, Sharifah Aleeya, Norman Hakim, Senario, Sabri Yunus, Saiful Apek dan Raja Azura. Al kisahnya Malik (Fimie Don) tersesat masa cubaan nak melarikan diri akibat merajuk dengan kakaknya si Ayu (Diana Danielle), then Malik jalan-jalan dan ternampak perigi usang dia cuba tengok apa ada di dalam, so sudden dia termasuk dalam perigi usang itu then menjerit panggil kakaknya si Ayu. Ayu terdengar bunyi jeritan si adik, lantak ketemu perigi usang. Si Ayu berusaha nak masuk ke salam perigi tapi apakan daya..inilah ceritaaaa. Tali sehalus itu pastinya akan putus kerana tak mampu nak tanggung berat badan si Ayu lantas tali putus dan Ayu pun sama-sama terjatuh dalam perigi usang. Tapi Malik yang sampai dahulu ya. Ayu menyusul. Hehehe. Panjang nie. So sila la pergi nonton ya ataupun punyain kesabaran untuk di tayangkan di ASTRO. Aku tak pasti ASTRO mana dulu mungkin Citra atau ABO, jadi..sila subscribe ya.



Apa yang aku tengok dalam Magika ini ada unsur-unsur Narnia juga..Masa Malik dan Ayu bercakap/menyanyi dengan pokok di mana KRU 3 beradik menjadi pokok-pokok itu. And ada sikit macam Alice in Wonderland since finally they came out from the dunia Magika dari lubang dari tanah la lebeh kureng kisahnya.

Apa-apapun. Untuk Golden Award..The best acting aku nak bagi kat Ahkak Ziana di mana nenek kebayan yang over gitu tapi best laa, Mantap vocal for Ning takuttt nak jadi tua hahaha, Pelawak yang sedia lawak since Pi Mai Pi Mai Tang Tu goes to Sabri Yunus. Hehehe. Kalau ayah aku tengok nie, sure seronok. Ayah tunggu DVD no or ASTRO tayang naa. Hehehe.

Seronok. Weekend ini apakah yang akan terjadi agaknya noo. Ada 2 invitation open house. InsyaALLAH kena gaya, aku cuba hadirkan diri. InsyaALLAH...

6 comments:

miSSMySoul said...

betul ke best yani??rase cm nk p tgk la plak..since dh kawen x prnh lagi tgk wyg..heee

Anonymous said...

apa ni beb, nak buat lawak prmulaan ayat 'how old are you' tu mcm xklakar pun la, hehe.. btw, if dah bgtau nak dapat gaji pun pepandai la prepare hadiah utk aku n my baby nnti ye, jgn nak buat announcement semata-mata je, hahahihihuhu..

Yani said...

Yuzi....p la tgk...menarik la..leh gelak-gelak..ajak si zamani tue...heyy! bila buat open house? this week eh?

Intan toek!

Anonymous said...

aku punya comment cetoet je ko reply..fine fineee xpe xpe, poket dah penuh buat2 xlayan plak eh.. fine fine fine, xpe xpe, its ok.. i understand..huuuuaaaaaaaaa......

Yani said...

hihiihiii....
aku jumpa hang nanti..siap hang...nak picit2 pipi hang yg montel itew..

miSSMySoul said...

intan senget..hahah...aha yani,dis week..bukan open houz,ajk mkn2 jer..law open houz kena ajk ramai2..huhu..law terniat nk trn kl leh sggh umah uzi k:)