Nuffnang

Thursday, October 7, 2010

~ Happy birthday Bunga Orkid! ~


Assalamualaikum ALL,

Yayy! even aku still kurang sihat tapi aku nak panjangkan syukur Alhamdulillah aku masih mampu nak bertaip ketap ketup ketap ketup dalam Bunga Orkid ini. Kenapa aku letak Bunga Orkid? Sebab Orkid unik bagi aku. Kat rumah Perlis aku ada juga Orkid hutan tapi tidak berbunga. Hahaha. Mungkin aku harus pelihara Orkid kat rumah Kulim mulai hari ini? Iya. Bagus juga tue.

Tak kurang ada yang mengutuk blog aku ini. Thanks guys. Blog aku nie boring la, layout boring la, gelap la, hangpa semua duk kutuk blog aku tapi makain malas lak aku nak bersalin kulit blog aku nie. Hati belum terbuka bak kata orang. Selalunya aku akan bersalin kulit setahun sekali. So mulai hari ini aku akan bersalin kulit blog aku.

Aku menulis apa yang aku suka. Kalau ada yang suka baca, silalah baca. Kalau ada yang suka baca tapi tak suka isi yang aku tulis, haaaaaaaaa.. gena aku nak buat aku pun tatau. Aku memang la tak pandai mengarang ayat. SPM pun aku tak dapat A1 aku dapat A2 saja. Memang sepanjang sekolah aku akan cakap dekat mak aku BM nie susah. Tak caya p tanya mak aku. Aku memang tak reti BM, English apatah lagi. Memang broken la. Aku mengaku. Nowadays, it's part of my life to update it. Yayyy!

Sepanjang 2 tahun aku duk mengarang kat Bunga Orkid ini, tak semua isi dalam hati aku, aku luahkan kat sini. Mungkin untuk tahun mendatang ini aku harus cerita sikit-sikit but still not too much la. Tapi nooo, buleh tahan aktif jugak aku tekan-tekan keyboard noo. I do read my past entry and read my crappy entry which it aku suka. Haha. To be honest, Bunga Orkid is not just a blog, it's my diary for me to reminds all my happy time, unhappy time, I'm well and unwell time, everything. Whether you like to read it or not, it's not my problem dear. Hahaha. The most important thing is, I'm glad I have my own blog which is I can express anything I want for everything. With all my heart, I would like to thanks..thousand thanks to those who visits and reads my Bunga Orkid since day one or anytime and of course thanks for your simple comments. Special thanks to Zati encourage me to have my own blog. Thanks Zati!

Apa yang aku harapkan ALLAH SWT kurniakan kesihatan yang baik untuk aku, murahkah rezeki untuk aku dan jadikan aku setabah umat yang mungkin. Semoga Bunga Orkid akan semakin mekar dan cubalah untuk berbunga ya. InsyaALLAH..

Selamat membaca. Hihihi..

Photo credit to: PJRobertson [Flickr]

4 comments:

Anonymous said...

alahai budak domam ni, merajuk la plak ke org kata blog u sblm ni gulap gulita, ngengada btul la budak ni.. well, suka hati aku la nak kata gelap ke cerah ke apa ke, huahuahua.. disebabkan komen itu jugak la, ko telah menyalinkan kulit blog yg gelap ni kpd yg cerah, baguih2 congrates2.. terang skit biji mata aku ni nk membaca blog hang.. aku kan peminat dan komentar setia blog ko (uwweekkss), so mesti la bg komen kow kow punye, hehehe..

Yani said...

yuckkkss....intan hang nie mmg nak kena belasah ngan aku la...actually tedious nak tukar layout nie. aku kena edit coding tue sket...
aku domam lg nie...besok nak p beli EPO kat farmasi or guardian...

pasai layout nie..tgk la..mana ada corak2 pun..plain jaa...but aku akan tukaq lain kot...dlm masa beberapa bulan lagi rasnayaa..

fakhril said...

blog hg mmg huduh! ohohohoho

Aku komen ikut suka hati aku. kalo hg xsuka jgn baca. hohohoho

Yani said...

siappp hang duk lagi kutuk blog aku...hampehhh botman..hang kawen nanti siap hang....pakai laa color oreeennnn!