Nuffnang

Tuesday, October 26, 2010

~ Inilah Bunga Orkid hamba ~

Assalamualaikum bella's,

Hari ini aku lunch kat atas, alhamdulillah makanan tidak sedap tapi aku telan jua. pasrah dengan makanan cafe. Then here aku nak share dua tiga keping gambar bunga orkid aku. Ada dua jumlahnya dimana aku namakan Bunga Orkid A dan Bunga Orkid B. Dua-dua masih indah dan segar bentuknya. Cuma Bunga Orkid A yang mana masa aku beli telah berbunga meriah kini dah bertukar color sedikit. Betul cakap uncle kedai bunga, memang lawa la. Aku suka.

Bunga Orkid B. Masih struggle untuk berbunga. Aku pun tak sabar nak tengok bentuk bunganya. Uncle kedai cakap bunganya lawa. Tungggguuuu.



Bunga Orkid A. Pagi tadi masa aku siram both orkid, bahagian yang a bit hijau sudah bertukar ke color coklat. Aku nak snap bila ada masa. InsyaALLAH. Mungkin petang nanti? Aku cuba.

Jenis apa ya bunga-bunga orkid aku ini? Nanti aku nak tanya pada forumer kat forum. Terror depa semua. Aku ja masih baru. Oklah. Mahu teruskan sedikit kerja yang masih tak siap. See ya.

Assalamualaikum.

3 comments:

kekda said...

kenaa orkid?napa tak bunga raya ke?mawar ke?tahi ayam ke?

Anonymous said...

ooo ni rupanya bunga orkid si budak orkid ni punye yee..

Yani said...

hahahaha....Kekda orkid den dah naik tunas baru tau...yuehueww...

Intan, aku tunggu orkid kedua aku nak bebunga...ohyeayy!!