Nuffnang

Friday, October 1, 2010

~ Pergi tak kembali ~

Assalamualaikum,

Tadi masa aku tengah lunch, received a call from my primary school friend, informed that our friend's father passed away this morning. Innalillahiwainnailaihirojiun. Dari DIA kita datang kepada DIA kita pergi. Sesiapa antara kita pun tak tahu bila kita akan dijemput-NYA yang mana pastinya pergi...pergi yang tak akan kembali lagi. Bertemu dengan MAHA PENCIPTA-NYA, ALLAH SWT.

Last time aku jumpa Arwah masa raya haji tahun lepas di mana raya puasa tahun nie aku ada niat nak ke rumah Zana, tapi masa suntuk jadi aku tak sempat nak ke rumah Zana. Arwah kaya dengan senyuman dan wajah yang sejuk memandang. Memang Arwah sungguh baik dan sentiasa ingat nama aku meaning Arwah kenal kawan-kawan anaknya juga.

To my friend, Noor Farzana Hj Sharib, takziah aku ucapkan untuk hang sekeluarga. Semoga Roh Allahyarham dicucuri Rahmmat-NYA dan di doakan Arwah ayah tersayang di tempatkan bersama orang-orang soleh dan beriman. Ameen.

Zana, perhaps the sadness will heal you and family with time. We will going there as well. ALLAH SWT loves him more than us, thus, HE takes him first.
Al-Fatihah. May Allah SWT bless your soul, Arwah Hj Sharib.

InsyaALLAH I'm going back to Perlis after office and insyaALLAH tonight will visit you. InsyaALLAH.

4 comments:

Anonymous said...

Di sini saya ingin mengucapkan salam takziah kpd rakan anda..

Yani said...

Thanks Intan..tiba-tiba hang berlaku baik pula kat aku naa..

Anonymous said...

baik ku ini ada makna utk tarikh ari ni, hehehe.. jgn lupa spt apa yg dipinta dan dimohon dan diusulkan ye..lalalala..

Yani said...

hishh..dah wish td cukuplah nooo..