Nuffnang

Tuesday, November 16, 2010

~ Salam Aidiladha ~

Assalamualaikum,

Tatkala ini hujan begitu lebat dari Kulim. Tengahari tadi, aku call mak aku. Khabarnya Perlis hujan lebat siap denga guruh sekali. Hujan rahmat. Alhamdulillah.

Feeling happy, as we're..me and Zai will heading back to Perlis. Happy lor since last Sunday dah balik Perlis, and today balik Perlis semula. Yeay!!

Kaabah yang sungguh aku nak lawati. The small building with cube shape in Mekah.

Semua Jemaah Haji telah selamat tiba di Padang Arafah untuk berwukuf. Padang Arafah menjadi saksi, menjadi lautan doa dari Umat Islam seluruh dunia. InsyaALLAH semua doa tetamu ALLAH SWT akan di angkat dan di makbulkan. InsyaALLAH. Pastinya semua jemaah gembira bagi yang uzur mahupun yang sihat. Aku doakan semua mereka perolehi Haji yang mabrur dan pulang ke tanah negeri masing-masing dengan membawa perubahan yang baik.

Untuk aku, persediaan hari raya besok, ada baju baru. Yeay!! Actually patutnya baju hari raya puasa, but then tailor tak sempat siapkan. Momantai. Aku tak kisah. Harapnya baju itu tidak senget sebelah tangan.

Selamat menyambut hari raya Korban semua, marilah kita semua mengambil iktibar atas sambutan hari tersebut. Berkorban apa sahaja demi ISLAM.
Assalamualaikum dan drive safely since keadaan cuaca yang nampaknya hujan lebat.

Photo credit to: batuta2009 [Flickr]

4 comments:

Dalee said...

Masih banjir lagi eh yani...erm xpe2.. kita doakan semoga semua ok.

Selamat Hari Raya Aidiladha.. Kita pon teringin nak pergi Mekah.. Ingat nak g umrah dulu.. Dr buang duit g Paris.. hahahaha

Yani said...

Salam Aidiladha untuk Dalee jugak.

Alhamdulillah rumah yani tak kena banjir. Seronok lelama kat rumah. Yeay!

Talking bout Mekah, mmg teringin, moh kita kumpul duit masa muda nie kesana. InsyaALLAH ada rezeki, umur panjang dapat juga kita jejak ke sana.

Ahakss...Paris!! yani baru tengok pict mere bahiya ngan SIL kat sana, seronok!! macam nak ke sana jugaaaakk...uwaaaaaa!!!! **nangis guling2..

Shah said...

yani...beli emas, pelaburan jangka panjang utk p haji.

Yani said...

emas....bagus2...teringin juga..tp nak cari uang untuk membelinya..