Nuffnang

Wednesday, December 1, 2010

~ Disember 2010 aku demam ~

Assalamualaikum,

Sihat kawan-kawan? Aku demam. Nie duk soksek soksek kat hidung ini, kadang-kadang batuk tapi tak sampai nak terkencing dalam adik-adik lagi. Ouuch! Keadaan malam tadi masa aku tidur, 3 kali aku terbangun dalam di buai mimpi enak. Actually tak enak pun. Hidung aku tersumbat la. Then bangun untuk sapukan minyak kapak kat hidung dan dada. Legaa leh sambung tidoq then sejam lebeh selepas itu, aku terbangun semula. Ulangi langkah yang sama. Aku demam disebabkan antibodi aku nie lemah dan tidak kuat. Jadi aku beli EPO semalam. Perhaps, after this i'm getting better la. Untung aku beli EPO semalam, 1 bottle for mine and another one for mother with 180 tablets. Besar pula tabletsnya. Jadi terpaksa telan dengan kuantiti air yang super duperr banyak.

Malam tadi aku dapat invitaton dinner kat Victoria Station Seberang Jaya. It was my 1st timer there. I have no idea what kind of steak, bla bla to order then then waitress came to suggest to me. I can't recall the name but for me nice and aku makan tak habeh. Maybe as starter aku dah hentam habis salad. For beverages aku order hot early grey tea since aku tak sihat. Lelain sakan la order. Sedapnya kalau aku order hot chocs kan. Huhuhuhu. Oh ya? Kenapa dinner kat VS? Recieved invitation from my boss since our bigboss from Rbg came here for his business trip. Company paid so why not p saja. At least terlepas dinner aku. Hihihi.

Last nite sampai saja rumah housemate aku dah pulun habiskan semua mini pasu untuk letak potpori with the lace. Finish 1st step and then need to glue the ribbons and tagline "Terima Kasih dari keluarga pengantin". InsyaALLAH malam nie will proceed 2nd stage pula insyaALLAH. Tedious rupanya nak buat barang-barang kerja kawen ini. Tapi untuk aku dengan Cik Mas, we learn something la. Aku nie bukan orang berseni hanya tolong bagi idea dan sumbangsaran tenaga nan kecil ini. Harapnya tahun depan rumah kami ada baby. Hihihi.

Aku malas nak lunch, mak aku suruh amik ubat tapi aku tak ambil ubat pun lagi. Petang nanti la jumpa in-house doc tapi sure ubat kat clinic bawah nie macam ta*k!

Sayonara! Aku pun tak tahu aku nak buat apa since aku malas nak lunch. Mungkin energy dari makan daging malam tadi masih wujud.

Assalamualaikum all!!
Semua kena pandai jaga diri agar sihat sejahtera!

No comments: