Nuffnang

Monday, January 31, 2011

~ Apa aku buat? ~

Assalamualaikum bella and bello,

Aku sihat aja. Alhamdulillah. Kamu semua? Hopefully semua sihat ya. Hahaha. Suka aku nak kongsi ini aktiviti dengan kamu semua. Aku ini memang peminat tegar la sukan lasak ini. Meruntun jiwa sanubari kalau aku tak berman game kesukaan aku sejak 5 tahun yang lalu. Master level aku adalah tahap super snake dah. Hahaha. Aku memperkenalkan game kesukaan aku dan mungkin kesukaan kamu semua pada zaman dahulu kala. SNAKE XENZIA! Aku rasa kamu semua sudah tak ada handphone cap ayam Norkiah ini lagi. Tapi aku bukan hanya 1 tapi aku bangganya ada 2 handphone cap ayam Norkiah ini. Yahuu! Bangun pagi, sure aku akan main game ini. Masa duk malasan atas katil aku man dulu. Bangun solat Subuh then aku malasan kembali atas katil, aku main game nie lagi. Then barulah aku bergegas mandi di toilet. Kemudian keadaan senggang aku d office, aku sedaya mungkin akan bermain game kesukaan aku ini. Ohhh! Heaven. Punyalah kusyuk aku membelit-belitkan jari kemari aku ini sampaikan ada yang cakap aku duk sms dengan boifren. Ohh! Hey you...no la. My boifren busy, so I bersms dengan snake saja. Sungguh! Aku rasa seronok dengan gadget kesayangan aku ini. Ini kau panggil gadget? Ohhhoi! Kira gadget la nie. Kan.Kan.Kan. Kaaaan. Aku pun tatau samapai zaman bila aku akan terus bermain snake ini. Highest level aku adalah: Level8 {palin tinggi wooo} Highest score aku adalah: 3336. Mungkin orang lain super terror dari aku, tapi inilah kejayaan tertinggi aku dan pastinya aku amat berbangga sama sekali. Rasa mampu senyum sepanjang hari macam dapat white roses ja. Hihihi.Oh ini bukan dari Norkiah aku, aku malas nak amik picture, aku cari ja kat Flickr.

Zaman agak maju, selaku remaja belia yang ingin tampak berotak, jadi aku mula bermain Sudoku. Kenapa aku suka Sudoku? Sebab aku rasa otak aku makin tepu! Aku mula suka Sudoku pada tahun 2007. Dan dah 4 tahun aku bermain Sudoku. Aku suka! Aku habehkan duit beli buku dan sejak join MDM aku akan suruh Azwana print out Sudoku sheet kat aku. Kadangkala buat bekalan aku di weekend di mana aku boring weeekenderrs aku itu. Aku suka. Kadangkala dalam bus pun aku gagah nak buat juga. Ohh! Serooonok weii! Kat dalam PC office aku juga ada portable Sudoku dan pastinya aku akan bermain Sudoku tatkala masa senang aku begitu sungguh berkelapangan. Oh ya! Aku penah menang dalam pertandingan Sudoku masa kat office. Hoyeaay! Sudoku bagi aku ketenangan otak dan sanubari. Aku suka Sudoku!Ini adalah Sudoku. Sila wiki untuk tahu sejarahnya ya.

It's fun to play both game even Sudoku can make me confusing at first and lot's of thricky ways to solve every sheet but then for snake, it's FREE! Hihihi. I enjoyed both and happy to play them everyday. After this, I loved to share with you guys what is my achievement for 3 years being here in Kulim. **Hint: IKAN tak kesampaian. Oh Abg Jog!

Kamsahamnida. Nenite!
Assalamualaikum. CNY soon yaa'll.
Photo credit to: wald alwahsh[Flickr]
Photo credit to: chotda[Flickr]

No comments: