Nuffnang

Friday, February 25, 2011

~ Tolong la, Tolong la ~

Assalamualaikum,

Salam Jumaat! Di sini aku nak menyeru pada semua pengguna jalan raya baik motosikal, kereta, lori, bus, trailer TOLONG sangat-sangat jangan la langgar lampu isyarat. Sebab atas tindakan itu akan membuatkan orang lain susah natijah dari tabiat anda.

INGAT! Tak semua pengguna jalan raya expert, dah 40tahun memandu. For those beginners yang baru dapat lesen and for those yang kes macam aku, lesen dah 4 tahun tapi baru berjinak-jinak drive baru 2 tahun memang susah nak cekap di jalan raya. Yang pastinya tak ada sapa-sapa nak gadai nyawa di jalan raya. Jadi aku seru sangat tolong la bawa kenderaan anda penuh hati-hati dan ingatlah kenderaan lain juga. Jangan sesuka hati nak langgar jalan raya, kelak ada yang merana diri lagi hati pun sakit.

INGAT! Bila nak u-turn tengok juga any kenderaan dari hadapan yang mana MUNGKIN ada mereka-mereka yang suka tunjuk hero nak rasa cium tar jalan. Aku bukan nak kutuk orang sebegini tapi ntahlah! Sendiri mau ingat la. Suka sangat tak ikut trafic light nie, ingat hang duduk padang pasir ka?

To be honest, aku sungguh kagum dengan mengguna jalanraya kat Uncle Ho's town. Mereka sungguh tolerate and always please other to use their lane. Memang aku tabik springgggg la pada mereka!Ingatan moral ini aku tujukan untuk diri aku dan semua kawan-kawan sekelian.
Ingat ya semua, tolong sangat-sangat. Berhati-hati di jalan raya ya semua. INsyaALLAH semua gembira.

Photo credit to: YayaPhotography [Flickr]

Photo credit to: members.virtualtourist.com

3 comments:

Anonymous said...

Apa cite ni, tp if saya trjumpa kereta awak kat jln raya rasanya mcm nak hentam je la, bleh kan.. bukan slalu pun, skali skala je.. emm punya la pnjang bgtau INGAT bnyk kali, nnti if hang dah expert drive brtahun2, jgn diri sendiri lupa plak apa yg dah dipesan tu, TOLONG YEE..

Yani said...

Intan...siap hang..aku benci orang yg langgar lampu isyarat..wei anak hang nama apa?

Anonymous said...

eh mana bleh cite pasal baby ku yg comel kat sini sbb tajuk hang kan pasal TOLONG! TOLONG!!.. apa kejadahnye nak TOLONG pun xtau la.. nak MELOLONG bleh la kot, hehe.. if nak tau pasal baby mesti la kene buat tajuk yg comel2 baru leh cite ye.. (plz dont mention my name in ur blog ok even if u know who am i, nnti aku trglamor lebih ko jeles plak)..