Nuffnang

Friday, February 25, 2011

~ Uncle Ho is everywhere ~

Assalamualaikum,

Alhamdulillah aku dan group HCM selamat sampai di LCCT on Monday around 6.55pm. Sungguh seronok kami kat sama. Pelbagai aktivita kami lakukan. Perbagai bakat dikeluarkan dan pastinya bakat shopping menjadi bakat yang paling penting. Keduanya bakat memasak memasing. Yes! We bring lots of pre-packed food together as it's hard to find halal food in Uncle Ho's city. Alhamdulillah sepanjang kami kat sana, tak penah rasa lapar cuma masa makanan dah depan mata and waiting others yang membuatkan perut sungguh menari-nari macam sedang kayuh beca. Hohoho. Menu kami tiap hari at least 3 lauk. Sungguh sedap makan nasi sebegitu di negara orang. Seronok!!!

Perjalanan aku sendiri bermula on Wednesday to LCCT and while waiting for Aimi to pick me up with her husband. Apit from Penang and aku from Alor Star. Then we're heading to Aimi's aunty house nearby Nilai and night over situ and tomorrow morning around 7am we're heading to LCCT since Aimi already help us to online check-in a day before. Oh! Waiting for another girl, Cik Lulup! almost a year haven't met her. She looks sooooooooo chubby! hihihi. **Habeh la aku. Okay Okay. Tolong percaya sikit saja tau, tapi banyak-banyak pun buleh saja.

So far bagi aku, even baru sedekat tue aku berjalan di negeri orang, negeri sendiri juga is the best, the most safer place for me. Tiap hari terkenang tanah air tercinta yang maju nan permai.

Lets enjoy the pictures:
Aimi with Beluncas
Beluncas walking along
Beluncas playing

You want this?
 
 Road crossing

Heading to Mekong River
Ho Chi Minh City in the afternoon


Lets bang!
You bang me!

Heading to Mekong
Our label. Kalau hilang, senang nak cari.
Apa itu di tengah-tengah sawah?
Itu banyak lagi, di tengah-tengah sawah
So many motorcyclist
Step 1 to enter Cu Chi tunnels
Step 2 to enter Cu Chi tunnels
Step 3 to enter Cu Chi tunnels. Disappeared!
Tropical fruits
Heading to Mekong River

Cu Chi tunnels
Me with Lulup at Bến Thành Market
Thats all for now.. we really enjoy our trips. Alhamdulillah. :)



No comments: