Nuffnang

Thursday, March 10, 2011

~ Alhamdulillah another good news ~

Assalamualaikum,

Holla Bella's, Bello's,

Today ada follow up with doc and I'm driving with parents, adik and Tok to KPJ. Around 10.40am reach KPJ and waiting for my turn. Kebetulan jumpa makcik sebelah bed aku. While waiting my turn, ada la sembang-sembang dengan makcik tue. Mak aku yang lebeh ramah tanya itu ini. Aku duk baca paper saja.

I'm getting better now. Doc Anuar said -ve for TIBI, alhamdulillah. There's no "heeeet" sound bila aku breath in/out. Another follow up is on 7th April pula. Time tue akan x-ray sekali lagi nak tengok ada tak any small liquid area lung aku. Doakan tak ada lagi. Ada additional med tadi and aku kena habihkan. No more antibiotic and batuk pun dah makin kurang. Alhamdulillah.

Now aku online kat Penang. Another pestimerrr. I'm drivin here! Huhuuh. Ayah aku kat sebelah tapi tadi ada adegan nyaris nak suruh lori pendek cium tepi Gaius. Alhamdulillah sempat slow. Ayah dah pesan suruh slow-slow. Aku ingat sempat. Alhamdulillah sempat. Yeay!!!

Now kenyang dah and nak masuk kali be bopa dah nak makan. Tadi doc timbang berat aku.Weiss! Naik sekiloss. Seminggu aku duk rumah makan sakan. Name it nak makan apa, sure mak aku akan setlekan. HuUHHU. Berat aku 53.6kg dah. Weii gemok lemak la. Gena nak kena kuruskan lepas nie pula.

Doc pesan lagi juga tadi, aku tak leh duk dalam sejuk-sejuk sebab baru lega. Nak suruh Botman slowkan temp aircond kat cubic aku. La nie aku rasa dah kurang sakit dada and tak ada serangan diam2 kat dada aku lagi. Alhamdulillah.
Aku sempat tambah 2.5bottles. Sakit.Needs to finish my drugs. Hohoho

Trip to Sin, 50-50 dahh...

Tapi tengok la macam mana, bulan depan follow up tengok apa kata doc lagi.

Minggu depan dah nak keja. Malas dah rasa. Duk rumah syokkkk!

Thanks for those yg concerns on me. Ada yang call, ada yg sms. Thanks for the doa abnd thought. Tak lupa ada yang call untuk diupdate kepada rerakan lain. Ini part aku tak tahan nak gelak which is my cute housemate. Hohoho. Thanks Masturah! For MDM's team trimas, extra workload nooo. Aku tak tahu status pokok-pokok orkid aku. Last Friday tengok semnua layuuuu. Mungkin depa pun layu macam aku juga. Hohoho.

To all, take care! badan kita 1 saja, jaga semua part badan dengan baik. Assalamualaikum.

Photo credit to: deathtiny42
Photo credit to: epSos.de

No comments: