Nuffnang

Thursday, March 17, 2011

~ Selalu tak takut? ~

Assalamualaikum.....

Holla! Kadang-kadang masa nak drive sure aku akan ada satu(1) perasaan takut, neves yang mana aku akan drive. Everytime rasa takut ini akan ada. Tak tau pasai pa? Mungkin antara sebab musababnya:

1. Aku tak cekap drive lagi.
2. Bawak moto lagi simple dari bawak keta and aku tak kisah sangat kalau aku kehujanan.
3. Bawak keta takut aku tercium dengan keta/moto lain. Nauzubillah ini bukan doa aku.
4. Bawak keta susah nak selit. Maybe skill selit-nyelit aku tak reti lagi.
5. NAK u-turn Gaius! Takuttt and pesan ayah jangan pusing stereng sampai habis. Kadang2 aku terpusing sampai habis. Hadoiii.
6. Sebab ada pelanggar lampu isyarat yang cium Merlin. So aku dah ada fobia untuk u-turn espcially at that area.

Tapi bawak moto, sungguh senang bagi aku. Aku suka bawak moto sesangat. Selain jimat minyak dan aku senang, duduk ja kat tepi jalan tue sambil bawak Merlina dengan senang hati. And aku akan pastikan aku takkan halang jalan kereta kat sebelah kanan aku tue. Pengalaman kena simbah ayaq masa keta lalu pun penah kena. Aku tak salahkan keta tue sebab sometimes ada keta kat lane sebelah sana. So he has no choice to splash the water. Huhuhu. Sungguh!! Aku suka bawak moto! Bawak keta memang menakutkan and lagi-lagi bawak Gaius. Huhuhu. I wish to have a smaller Gaius. Huhuhu.

Aku takut bawak keta sampai last 2 nights aku mimpi ada orang langgar aku dari kiri, kanan and belakang. Masa tue color kereta aku bukan color Gaius and that car is Honda Civic. Sampaikan ada Cik Kiah kata, jangan beli Honda Civic. Hohoho. Aku tak ada nak beli keta lain lagi rasanya. Cukup2 la hutang aku yang keliling pinggang dan kaki nie.

Aku kena belajar bawa keta dengan berhemah dan cekap. hopefully lama-kelamaan aku akan menjadi driver yang cekap. InsyaALLAH. Mak ayah aku selalu pesan, selalu jalan atas lane kita, elok-elok masa memotong and kalau tak confident, jangan sesekali potong. Aku berani potong kereta lain masa kat highway saja. Huhhuhu.

Apa-apapun aku kena tambah supplement especially vit-c. Kesihatan jangan di abaikan.
Happy working all...boring aku nak masuk meeting satgi. Nak Fast and Lean pulak!! huisshh..

5 comments:

eila said...

Hi yani moga dah sembuh yerr... Dulu eila pun takut nak drive now lg laju dr my hubby.. Kena banyakkan berdoa n confident masa drive.. Mesti everthing will be ok.. Take care dear.

PurpleStarz said...

Hai Yani
at least dlm takut2 tu awak masih lg nak drive
sy langsung x drive....lesen jer renew tp skill driving dah basi da

Yani said...

Eila: alhamdulillah better and kena habehkan drugs for another 2weeks. pasal driving skills tue, la nie nak potong2 kereta lain pun kena pikir 10x and normally yani xkan potong kereta tue kalau kat jalan bandaran, highway berani la. thanks Eila for the doa. insyaALLAH lama-kelamaan evertyhing will be smoothly. InsyaALLAH.

CT Rocks: awak pun kena start planning nak beli keta apa tau. Ingat pesanan sy tue. hihihi. Suruh zati ajar awak drive. hihi.

PurpleStarz said...

Yani....
InsyaAllah...if jumpa time sesuai..thn nie mmg plan nak asah driving skill tu...so that boleh cepat2 beli kete
skrg nie....x sempat lg nak asah driving skill tu
hehehhee

Yani said...

CT Rock: Cepat2 asah tau. lepas nie sy p KL leh naik kereta baru awak pula.