Nuffnang

Saturday, May 21, 2011

~ Price Tag ~

Good morning people!,

Have a nice weekend ya!

Thursday, May 19, 2011

~ Merlina merajuk BERKALI-KALI ~

Assalamualaikum..

Merlina susah betul nak dihidupkan. Iya la Decepticons in Transformers-2 yang dah lama di tiggalkan di dalam laut pun takes time nak bangun semula. Hahaha. If I'm not mistaken there in deeepp blue sea. Then same goes to Merlina. I tried so many times and it takes 2 days to make it alive after 3 months didn't hidup. Hahaha. Yes! It was my mistakes because I ignored him since I owned Gaius. Hohoho. Actually memang tiap minggu aku ada pikirkan nak hidupkan Merlina tapi asyik lupa aja nak bawak kunci ke office. Ya. Aku parking dia kat office. More safer bagi aku.

Merlina merajuk.

Percubaan hari ke-1:
Aku ajak Shila - one one my MDM colleague untuk sama-sama teman aku hidupkan Merlina. Memang penat wei nak hidupkan. Jenuhh..MOre than 50times aku rasa. Then we decide nak tolak Merlina saja. Shila dah la kuruih, kesian dia kena tolak Merlina plus aku yang sihat membesar nie. Masa di tolak ada la hidup for a while, then matii..kami try 3times. Hidup pun semput-semput dunia saja. Then matiii. So aku decide tak apa lah. Cuba semula besoknya. Then Shila drop aku kat rumah sewa aku. Hampaaaaa...

Percubaan hari ke-2:

Aku ada tanya sahabat handai kat FB. It's a good feedback and input from them. Mimie suruh aku buat fews step untuk hidupkan. Alhamdulillah after 10times try berjaya!! Then apa lagi aku tawaf la parking moto kat situ while waiting housemate aku keluar dari office sebab nak housemate aku escort aku sampai ke rumah sewa. Memang lama juga la aku tawaf bagai. Alhamdulillah reach home safely.

Instruction by Mimie

Pagi tadi aku datang kerja dengan Merlina since Gaius ada dengan bgcik aku yang ada training for 3weekd kat Politeknik Permatang Pauh. So aku pun tak kisah since dah lama aku tak merempit ke office. Apa salahnya kan. Then pagi tadi cubaan nak hidupkan guna starter gagal. Ya! Aku kena tukar bateri untuk starter itu. Tunggu gaji naaa. RM60 tuee plus aku kena tukar minyak hitam cap Honda which is RM16. Sebab susah nak hidupkan aku kena hidupkan guna kaki before that aku dah tolakkan cholk minyak tue. After 3times! Berjayaa! Then aku pun bercinta la ke office sambil nyanyi-nyanyi lagu burung dan seronokkk. Aku dah rasa Merlina nie kureng power dah. ada 3 traffic light untuk aku tempuhi untuk sampai ke office aku.

Traffic light ke-1: MASIH HIDUP
Traffic light ke-2: MASIH HIDUP
Traffic light ke-3: HIDUP! TAPI TAPI TAPIII. NYAWA-NYAWA IKAN. KEMUDIAN..MATIIIIIIII SEMATINYAAAA
. Weii...habih keayuaan dan kesegaran pagi aku tadi. Then aku baru perasan aku tak tutup cholk ! Bongokkkk!!!! Dah la Traffic light ke-3 nie membukit. So gila kaki aku mana nak start Merlina, mana nak stop moto tak reverse ke belakang. Hampehh!!! Kereta pula banyak masa tadi tue. Memang pick time la orang-orang company aku tue nak masuk ke post guard. Hampehh!!Then ada sorang dak IMMO stop. Tanya aku apa habaq dengan moto aku. Then aku nak kata apa lagi, tak buleh start la. Takkan aku suka hati ja nak stop kat situ lagi-lagi tengah lampu hijau. Then dia suruh aku park tepi and dia berlalu pergi! Ohh! Sampai hati. Aku tekad. Buleh nie, buleh nie. Aku berazam! Then tak sampai 1http://www.blogger.com/img/blank.gif0x, alhamdulillah..berjaya!!! Aku gembirraaa lalu pecut ke parking.

After parking Merlina, ada jugak la peluh-peluh aku. Dengan muka minyak-minyak. Hampeh! Then aku harus tukar batch aku sebab yesterday aku pakai temp batch coz batch aku ketinggalan dalam Gaius, then malam tadi bgcik and aku SIL aku datang hantar ke aku. AKu time in tadi dalam 8.14am la juga. Awai jugaa tue bagi aku.

Moral of the story:
Jangan abaikan kenderaan anda yang anda gunakan sebelum anda membeli kenderaan baru. Hohohoho.

Gaius nak kena 2nd service nie tapi tak reach 5500km lagi nie. Tunggu ja la.
Oklah semua, inilah kisah aku pada hari jadi Mung Aimi HAPPY BIRTHDAY AIMI! Semoga dipanjangkan umur, murah rezeki, stay healthy, tercapai apa yang mung hajati. InsyaALLAH.

Petang ini harus ke stesen bus, beli tiket bgcik aku lak. Sapa sponser? Aku jugakk!

Sunday, May 8, 2011

~ Mak, Selamat hari IBU ~

Assalamualaikum....

Happy mother's day especially to my mum, Puan Fatimah Saad. Kami anak-anak sayang sangat sama mak. Terlalu banyak yang mak korbankan untuk kami semua dan terlalu sedikit balasan yang kami berikan kepada mak..Maafkan atas segalan salah silap kami semua and u're the best mum for me, for us...Awat macam putih melepaks sangat mak aku nie? Musyikil la aku..

This is for you mum...I hope you will like it and boleh bawak ke 'nat selasa' masa mak shoping barang basah.
Untuk mak..

Apa pengorbanan mak:
1. Mengandungkan kita.
2. Melahirkan kita.
3. Menyusukan kita.
4. Menjaga kita dari kecil sampai besar rangka.
5. Mendidik kita - suruh ke sekolah, suruh ke class agama/Fardhu Ain, suruh pergi mengaji Al-Quran. Kejut solat Subuh. Hihihi. Kadang-kadang cara mak kejut tue macam lagi suruh kita nyenyak tidoq. Hahaha.
6. Mengingatkan kita study molek-molek agar berjaya di masa hadapan. Alhamdulillah.
7. Memberi sokongan padu dala kerjaya yang mana kadangkala kita akan give up dengan kerjaya sekarang. She's the one you want us to stayyyyyy.
8. Memberi bekalan makanan untuk di bawa ke rumah sewa. NYuuuumyyy.
9. Membeli dan terus menghantar baju raya kepada tailor and pada malam raya, sama-sama ke rumah tailor untuk mengambil baju raya memasing. Aku mmg jenis tak cuci baju baru. Malass..
10. Mengingatkan, jalan speeding, always stayed on your lane di jalan raya.
11. Bertanyakan nak makan apa pada malam pasar malam. Aku sukaa bab-bab makan nie.
12. Memberi duit even mak tak keja. Nie zaman study la. Zaman dah keja, haruslah aku yang bagi duit kepada mak, ayah juaa.
13. Fashion police - yang akan comment baju-baju aku. Mak aku lagi lawa baju-bajunya.
14. Siang ikan, udang, ayam dan membasuhnya dengan sungguh bersih. Aku pun tak mampu nak buat macam ini.
15............Memang banyak untuk aku listkan. Yang paling penting mak suka marah sebab tak nak kita ulangi silap yang sama. Huhuhu.

Selamat hari Ibu...hari-hari aku sayang mak aku...

Photo credit to: wrislet

Saturday, May 7, 2011

~ The Reason ~

Hello All,

Happy weekenderss...enjoy this song..



Love this song so much!

And also this song..pestimer aku dengar kat AI2011.


Nice vocal and meaningful song..

Friday, May 6, 2011

~ MLTR Concert ~

Hallo Bella, Bello,

Ahha! Last April I joined crowd in PISA for MLTR concert. I love them so much!! Sama ja suara macam kita dengar dari radio, cd and what-so-ever. We had a great concert from them..and most of the song was singing by Jascha Richter, a few songs by the other two which is - Kåre Wanscher & Mikkel Lentz. There's 25 songs on that night and of course ticket yang harga RM103 fully seated but area vvip banyak ja kosong. Masa ke concert nie 6 of us...From Kulim nan permai Azwana, Redza, Sherry and me. From Penang, Nora and Stefan. We reach PISA around 7.10pm and stop sat kat O'town. Concert end at 11pm la. Kami photoshoot sat then terus cabott balik ke rumh memasing. While in the car pasang cd MLTR yang aku beli kat concert tue. Memang best la. Rasa di buai-buai lagi plus malam tue bulan sungguh cantik. Naked moooooooon. Ohhh bahagianya hari tue. Alhamdulillah.

Kita isi tank dulu before enjoice in the concert. Aku minum and makan roti kat Old Town White Coffee nearby PISA. This is three cool, hot, warm girls. Huhuhu. From left: Me, Sherry my idol and Azwana my mentor.
The stage from level3.
The stage with blue lighting..love it love it lo
Jascha playing the keyboard.
While Jacshka singing..
Us in the concert hall... After concert, actually nak amik picture with the background of stage, once we reach they turn off the lamp already. Frusttt!
With the MLTR's poster outside the hall
Haaaaaaa...nak sangat picture with PISA, ambikk kau..
This is so-called idol's posing.

Muka gembiraaaaa, dapat juga aku tonton MLTR menyanyi live..hoyeayyy!

What is next concert? Metallica..ahaha..somewhere in 2013 or 2014..too early to talking bout it. Gagah staff PISA tue nak kabor kat aku. Then aku pun gagah kabor kat Wana, Sherry and Redza. Huhuhu.

Oh ya..masa ke concert tue la aku kenal Sherry a.k.a Sharifah. She's so howwt!! and sungguh lawak. Malam tue aku rasa macam aku tonton concert dengan artist gitu tapi awat artist duk Level3? Awat tak duduk VVIP seater? Hhahhaha....Oleh yang demikian, she's not an artist ya..sheolls sama ja aku dan lelain. Cuma sheolls sungguh ranggi and fashionable gitu. She's my new idol in how to posing in front of camera. Hahahaa..Pssssstt! She's so coool and howtt..lalalalala..

Have a nice day!