Nuffnang

Sunday, June 5, 2011

~ Tujuan aku hadir ke kenduri ~

Assalamualaikum...nite already..

Aku dalam mood nak download drama Nora Elena, so aku stay sajalah since internet speed kat rumah Perlis lajuu. Hohoho. Aku suka tengok drama nie, but lately sokmo duk missed tengok sebab balik keja lambat benooor. Hate it!

Back to the story.
Contoh: Ini rombongan perantin.

Tadi aku ke kenduri one of my primary classmate kat SKSE. Since a few friends cannot make it only Suria, Kah Pah, Fizal, Baby Hannah and me dari 4-6Berjaya! Iya...dulu nama class kami Berjaya! pasti berjaya di akademi fantasia. Cehh. Eecececee..semangat nak makan kenduri kawan-kawan kampung kan. Then kami decide nak gerak pukul 2pm. But then Kak Pah kena tunggu mak dia pula. Tapi tak apa, masa tue around 1.20pm while Suria and Fizal dah otw ke rumah Aidil. So kami budget, tak apa lah, satgi sepat lagi nak amik gambar sama-sama pengantin. Time tue sure Aidil dah sampai. You know what? Kami sampai pukul 2, perantin tak sampai lagi. OK fine, 2.30pm kot. Tunggu sat. Then Baby Hannah dah mula nak meragam and Suria have to excuse themselves. But before that kami dah bergambar berempat without the perantin. Then aku and Kak Pah cakap, oklah kita tunggu la sekejap dah alang-alang menunggu. Tengok jam pukul 3pm. While waiting for the perantin, kami masuk lawat tengok bilik perantin and the pelamin. Then kami mencari ruang menunggu perantin. Kerusi penuh since ada orang nak makan, so nak tak nak kami duduk tempat makan vvip. Lantaklah. Then now dah 3.15pm perantin still tak wujud. Kompang pun tiada bunyinya. Huhu. Enough! Kami kena balik sebab Kak Pah ada kenduri lain pun. Tengokk! Pukul 3.15pm perantin tak wujud lagi. Haiishh. "Awat lambat lagu tue?", "Nie kalau duk mekngot macam nie, memang jenuh la duk tunggu", As per Aidil's mum, rombongan stay kat Kangar which is only 20mins to reach Simpang Empat dan rombongan adalah sebijik bus dan 5 buah kereta. Jadi haruslah segalanya lambat kan. Aku nak tunggu hang, hang nak tunggu aku. Hooihhh. Penattt kami jemputan nunggu nak tatap wajah perantin tau. Sebagai bukti aku hadir, aku just amik gambar banner perantin saja lah.

Tujuan datang ke kenduri:
1. Penuhi jemputan tuan/puan rumah dengan tidak langsung akan menggembirakan tuan rumah.
2. Nak tengok perantin.
3. Nak tengok baju perantin, color apa, design gena, kasut tinggi mana.
4. Nak jumpa rerakan seperjuangan yang turut hadir di walimah tersebut.
5. Nak tengok bilik perantin, pelamin perantin, hantaran perantin.
6. Nak bergambar dengan reramai seperjuangan with perantins.
7. Nak tengok apa doorgift yang diberikan oleh tuan/puan rumah.
8. Nak seronok-seronokkkk.. gelak kuuu-kittt, kuukk-kitttt.
9. Nak berbincang if there's any hot, new topics. Always akan ada. Hahaha.
10. Ikhlas datang..

Lantaklah tujuan aku tue macam mana pun, for sure u'oll attend wedding pun akan ada tujuan seperti mana yang aku listdown di atas bukan? Kalau tak semua betul, but a few ada juga kan. Hihihihi..

Penattt tau nak nunggu di bawah khemah nan bawah mentari jam 2pm which is aku tak kisah sangat. AKu nak tengok perantinnn! Please jangan mai lambat-lambat naa bakal perantin semua.

Sehala, selaluan, serasa, seeerr serr serrrr...sertoppp.

Baiklah semua. Almost reach 1pm. Mata segarrrrrr. Nenite all...
Wassalam...

No comments: