Nuffnang

Sunday, August 28, 2011

~ Sepasang setahun baju ~

Assalamualaikum...

Yeayy!! Lusa insyaALLAH dah mahu raya. Sungguh seronok...2 kali p shopping with mere familia..Kenapa 2 kali? Coz semalam 1st round, beli baju-baju persalinan which is bukan baju melayu and baju kurung since baju kurung and baju melayu dah siap tempah. Aku pun tak kisah even tahun nie aku pakai baju cotton yang aku borong masa kat HCM, Vietnam dulu. Hohoho.. Semua orang ada baju raya baru. Alhmdulillah..Aku ketinggalan aku juga. Ada juga yang sudi sponsor. Hoyeaaahhhhhhhhhhhhhhhh!

Ramai nauuuuu orang kat Alor Star...1st day kira ok sebab ayah yang drive tapi hari kedua, aku kena drive sebab kena p tukar baju ayah. Hohoho. Ayah kereja, so kami la p terjah Star Parade sekali lagi. Hohoho...Sokmo gitu kan..bila ada baju yang bekenan, tapi size lak tak ada, thus kena tukar baju lain..hambikk kau..mak aku up lagi..golden JM..tambah la duit cikit lagi. Tapi memang lawa...tengok laa anak yang pilih. hohohoho...

Lepas tue, aku dengan mak masuk Pacific beli barang-barang dapur plus beli bahan buat kek. Hohohohoooo...orang memang super ramai.. Nak raya la katakan kan..meriah kau Senah..

Untuk aku, raya tahun nie ala kadar saja. Tiada sakan pun sebab..entahlah..semangat nak raya memang ada cuma..haiishh..entahlah. Ada la sepasang baju kurung baru pun Alhamdulillah. Hangin juga..makcik aku cakap tailor tue tak letak list...haishh...aku dah pesan awal-awal plus aku nak linen semua..baju dan kain..Semua dia tak buat. Tak apalah lah. Actually tak linen pun tak apa, tak jarang pun. Cuma aku ja gedix nak. Even baju kurung sepasang ja Senah, tapi baju office ada penaja yang baik hati. Hooiihoooiihooooy~ trimas mummy, daddy...oh lupa mak ayah aku tengah kaya raya la nie. Duit padi...tapi sebenarnya duit padi tak dapat lagi..hihih. Alaa..tak apa..selalunya mak ayah lagi kaya dari anak-anak. Tak gitu kawan-kawan..

OKlah...hari ini mak aku berbuka kat luar, so aku take over tugas untuk prepare meja makan. Seeee..meja makan saja..segala lauk pauk sudah awal mak aku sediakan. Even untuk ketuk ketuk ais menjadi kecik pun mak aku dah buat..aku just bancuh air yang super tak payah letak gula and just mix it with ice cream soda a bit. Then tadaaa...siap!!!

Selamat berbuka semua kawan-kawan...kita ada sehari saja lagi untuk berpuasa. InsyaALLAH kalau raya jatuh hari Selasa kan...

No comments: