Nuffnang

Wednesday, October 26, 2011

~ 2DMC, 1DPH, 1DOD and can consider it's long weekend ~

Assalamualaikum semua...

Apa kejadah codes kat atas tue? Haaa...2days MC, 1day public holiday and 1day off-day(on Sunday).

Yeehaaaaaaaaaaa! Today it's another public holiday in Malaysia, it's Deepavali Day and of course I'm doing nothing early in the morning. Wake up at 5am to eat my ubat because I had very terrible cough and makes me can't sleep very well. Hahaha..teruk la sangat kan..Woooo..sakit tang sini, sakit tang sana. And in return of these....I got 2days MC plus today public holiday and off-day on Sunday. Actually, started demam after technical symposium kat Eastin Hotel, whole day stayed dalam room yang sungguh sejuk and before closing ceremony, Jida rasa dahi aku and time tue dah mula panas. After that, kami sempat beronggeng kat Queensbay Mall and reach home around 10pm. Sampai rumah, tak cakap banyak, lap-lap badan, solat Isyak and teruss tidoq.

Perit la duk terbatuk-batuk nie. Nak tidoq pun susah juga. Inilah dia kalau tak jaga kesihatan bebetul, inilah hasilnya. Aku nie kurang vit-C nie. Mudah sangat dapat sakit lately. Tak kurang juga dengan bilik aku yang penuh debu sebab tuan bilik malas sungguh nak kemas bilik. I think i need more wardrobe! Keep all the stuffs dalam wardrobe, senang tak nampak dek mata. Nak bukak sliding kat balcony lak, ada mentahi cicak pulak, malas kalau angin2 masuk kang termasuk sekali dengan mentahi cicak! Aku dalam usaha nak kurangkan cicak dalam bilik and balcony. Risau aku cicak jiran sebelah duk mai buat parti lak kat balcony aku sebab banyak kot mentahi depa kat situ. Haishh! Harus la usaha cepat-cepat untuk kurangkan populasi cicak ni kat kawasan rumah aku.

Ada tanya Wana, gena nak kurangkan debu dalam bilik, Wana suruh tutup bilik sokmo. Betul2. Rumah mak aku kan, bilik bgcik aku..mak aku pantang benarr kalau duk terbuka-bukak pintu. Sokmo pintu tertutup and hasilnya...bilik itu sungguh susah nak berdebu and keadaan seperti dulu. Hahahaha...Tapi bilik bgcik memang jarang orang nak masuk, kalau aku balik pun aku kureng nak masuk bilik tue SEBAB? Sebab tue bukan bilik aku, kalau bilik aku, biarlah kecik bilik orang gaji pun, aku suka lagi lepak..hohoho..bilik aku sendiri.

Oklah, aku nak makan ubat lah, then nak ketiduran tahap tak ingat dunia..raya haji tak lama dah nooo...

Have a nice day semua...Assalamualaikum.... :)

No comments: