Nuffnang

Wednesday, November 16, 2011

~ MC again, 1st in Nov ~

Assalamualaikum...

Sungguh penuh dugaan untuk aku for 2011. Alhamdulillah....

Semalam around 6.10pm aku jalan ke gym dengan niat nak training untuk Penang Bridge Marathon 2011, 20Nov nie..aku pun berusaha gigih la 10mins lari atas treadmill dengan penuh gagah dan bergaya! 10mins ja target aku untuk 1st round nie. Finish 1omins, aku slowly ke tempat duduk untuk minum air. Oh!! Dunia ku gelap gelita....ohh nak pitam nie! Amik angin sat kat luar..ohh segar..tapi masih gelap! Ohh...sedar2 ada orang angkat aku letak atas kerusi badan and kaki aku.Oh aku separa sedarr..Then they asked me weather I drove here or not..Yes. He ask me to take a while..and dia hantar aku ke office aku Level 3. Then aku ke tempat duduk aku and aku ke toilet! Omoooooo! Tudung aku berdarah! Before that that guy bagi aku ais suruh aku letak kat kepala aku. OMOOOOOOOOO. Ada 3 tempat lebam kooo kat kepala bila aku main-main tekan kat kepala aku. Seingat aku jam 7.50pm kot aku time out dari office, aku macam separuh sedar, gena aku boleh jalan sampai ke kereta, aku separa sedar aku dari desk aku ke toilet, kembali ke desk aku and jalan turun ke parking kereta. Masuk dalam lift, jalan turun bukit and everything. Gosh!! Nak drive. Oh. TUNGGU SAT! It's took around 5mins kot then baru aku gerak kereta. Masih pusing-pusing lagi. Alhamdulillah sampai rumah and terus tungin badan. Housemate nampak and we decided to Hospital Kulim. Unit Kecemasan, silahlah cemas! saya sudah datang...laju juga depa uruskan since aku memang tak larat and badan mahu baring saja. Dah register, amik darah and all that then aku rasa nak muntah! Muntah kau depan doct and others patient. Then X-RAY, alhamdulillah syukur nothing crack. Cuma kulit kepala aku terkupil and the nurse put a glue to make the skin sambung kembali. Hoooo..Balik rumah pun dalam keadaan separuh sedar and aku minum Horlicks Masturah and aku ketiduran sampai ke Subuh. 2times vomit and housemate aku Nina tolak aku guna wheelchair kat hospital. Funny pun ada bila aku ingat-ingat semula...Maluuu lagilah ada banyak..

Tadi ada lawatan sambil belajar pula, nak study keadaan pesakit yang pengsan malam tadi. Hooo..AKu dengan berbesar hati terima kedatangan dif-dif jemputan yang terdiri daripada housemate aku sendiri Pn Ina, di ikuti Cik Mas, Pn Zai, Cik Hanis dan Cik Anis. Sememangnya kehadiran hampa membuatkan kepala aku kurang pusing-pusing. But still time sujud still pusing. Hihihihi..

Ni aku tengah tunggu housemate aku Ina balik sebab kami nak balik Perlis. Can't imagine satgi keadaan mak aku gena.. Hohohoho. Di doakan keadaan aku baik-baik saja.

Jaga diri semua, jangan careless macam aku. Dah rasa pening p bangun..patutnya aku duduk diam until all the black gone!

Assalamualaikum!

No comments: