Nuffnang

Saturday, December 31, 2011

~ 2011 so far ~

We learned our ABC’s,
And counting 1, 2, 3’s,
And now we know all these,
The kindergarten class.

Assalamualaikum dan Salam sayang semua,

Seems like only a fews months back I just wrote "Happy new 2011" and today it was last day for 2011. Goodbye 2011. It has been a tremendous, happy year, sad year to me. I have many thing in 2011.

Despite all that had happened in my life, despite all my failures, despite all my achievements, all the conflicts with other, all the good and bad emotions, I remained alive until now...alhamdulillah..

In 2011:
1. I owned Gaius.
2. Visited 2 countries with friends- Vietnam and Singapore.
3. Admit for 3days in KPJ,Perda due to fever, cough, flu and my chest stress that caused Pneumonia - early stage. Alhamdulillah it's recovered now.
4. Visit Redang Island with my familia. We really had good time without baby shark.
5. In term of work - alhamdulillah, better salary, got promoted and new project for 2012.
6. Attend a lots of friend wedding around the world! Haha. Only semenanjung Malaysia.
7. Let go my Merlina to my younger brother for him to use. :(
Ahaa...only 7? 7 Ok what?...no need to list down all...

My day was good and currently I'm in KL my brother's house, uhukkk, uhukkk.. let night fall for last 2011. Welcome new year of 2012..

Hopefully, it will bring a joyous journey ahead, bring prosperity and good health to everyone.Pssstt: My new year resolution is to do more exercise, saving more money, improve my English and find my soul-mates.
Amin...

Photo credit to: Shandi-lee[Flickr]
Lyric from: Addams Family song

Thursday, December 29, 2011

~ Rezeki hari Khamis ~

Assalamualaikum,

Mula-mula main tembak-tembak, main tuju-tuju...at last menjadi. YeaY! Hari nie Kak Mas belanja lunch tadi. Tak jauh pun A&W Kulim saja. Syok juga noo..Imagine kalau aku yang kena tembak-tuju tadi, kena la p amik duit kat bank lain jawabnya..hohoho..or aku akan pilih tempat makan yang akan terima cc for payment. Yaayy! Besok dapat gaji. Sukaaa hati cuma tak sanggup nak tengok berapa banyak kena potong tax, and mission for tomorrow, nak p bayar zakat pendapatan. Aku dah calculate dah. Hopefully ALLAH Taala terima la wang zakat aku tue. Aamin..

Anda ingin mengire zakat pendapatan anda? Boleh refer to this website:

http://www.islam.gov.my/muamalat/kalkulator-zakat-pendapatan

http://www.zakatpenang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=92

Pilihlah yang mana anda suka..bagi aku, biarlah lebih - dan kita doakan yuang lebih tue as sedekah kepada yang memerlukan lagi...Tapi asalkan tidak menyusahkan diri la kan, Islam tidak menyusahkan umatnya..besederhana dalam pelbagai perkara sungguh di galakkan..tapi kalau kau mampu, apa salahnya... :)

Terasa lama sungguh this week even keja 4 hari saja kot. Hari nie saja aku duk berangan dah hari Jumaat..Ooouiishhh..besok baru Jumaat..and besok nak panjangkan kaki ke KL...ada walimatulurus untuk di penuhi...insyaALLAH..

Have a nice day all...

Assalamualaikum... :)

Tuesday, December 27, 2011

~ Apa-apa cerita ~

Assalamualaikum, Hi,

Uwaaaaaaaaaa! Hari ini Selasa 27Dec11 dah kena kerja. Sat ja cuti..nama ja long weekend tapi tak loooooooooooooooooooooooooooooong pun. Pejam celik, kelip-kelip mata dah sampai waktu kena balik Kulim nan permai lagi indah. Malas ok! Nak duit tapi malas keja...sapa mau bagi? Kawen dengan orang kaya yang suka wife tak keja. Tapikan..kalau tak kerja pun tak best juga. Tak larat kot nak hadap kerja rumah. Tapi mak aku enjoy saja being a housewife. Mungkin dari masa terluang kot, mak mak rajin memasak lantas hasil masakkan mereka super duper delicious. Nak harap anak dara memasak, ohh noonnee! Tolong potong-potong mana-mana yang simple boleh la kot. Nak potong/siang ikan,ayam still tak pass lagi. Nak potong yang lain ok kot. Hopefully.

Weekenders aku best juga, attend adik kawan aku tuneng kat Kuala Perlis kemudian ke Kangar untuk Hannah Montana birthday party belon. Sayangnya mummy yani can't stay longer coz untie Syikin have to go back earlier as her cousin ada majlis merisik-merisik. Anak dato' you! Aku nak kawen dengan anak raja...raja mana? Raja kapoooorrrr..

Balik rumah, aku mengadap pc ja. Mak aku busy dengan urusan memasak. Tiap minggu ada ja majlis memasak.. Dah lama kot aku tak masak masak rebung. Sedapppnyaa....mak aku duk bagi makan gulai jaa tiap minggu..mana aku tak gems...Tapi after lunch aku naik ke office guna tangga. Mengahh macam 9 bulan preggy weii... Tak ada stamina...harus harus harus buat sesuatu untuk membantu stamina..kembalikan stamina aku dahulu...aku seruuuuuuuuuuu staminaaa...seeruuuuuuuuuuuuuuuuuu...datanglahh!!!

Aku kepingin badan yang ringan, tak ramping tak apa, tapi nak badan ringan. Hahaha. Dah nama ringan, pastinya kurus kan? Relate kan...iyaa...aku perlukan badan yang ringan lantas menjadi ramping lagi sihat...untuk aku mudah bergerak, tidak mengah dan bernafas dengan tenang.

Oh ya, laa nie lagu apa hampa semua duk dengaq? Sedap laa lagu Ombak Rindu Adira nyanyi tue. Aku sukaa...

Oy ya, 2012 punya wishlist apa? moh ler share...aku punya wishlist..ermm..x ada apa2 lagi..cuma nak menabung untuk urusan tahun 2012 aja..Doakan aku berjaya naa..

Baiklah semua, nak start buat kerja balik nie. Even malas, tapi kena buat or else project aku tak jalan kot... :(

H-a-n-d all...t-c.

Assalamualaikum..

Saturday, December 24, 2011

~ Oh Colorful cendawan ~

Salam....

Duk godek-godek gambar..here is some pictuare of colorful 'cendawan' that we bought it during LIMA2011. Rich with many colors, make pictuare looks so beautiful and of course the model as well. :)
Inilah penjualnya...

























End of the day....everyone happy even 2days..yeay!!

~ Pity Ferrari, Pity BWM, Proton conquer along the road ~~

Assalamualaikum,

Happy long weekenderrr alz! Yesterday most of my team senyum sampai ke tepi telinga tanda gembira. Hohoho. Mungkin aku sorang ja duk sengeh sampai tak ingat dunia. Opss! Tak adalah sangat senyeh. Alhamdulillah di atas rezeki yang ALLAH Taala berikan kepada aku dan kawan-kawan semua. Syukur semua good news yang aku dapat merupakan on hari Jumaat, penghulu segala hari. Alhamdulillah syukur aku panjatkan ke hadrat Illahi atas limpah dan rahmat yang diberikan dan dikurniakan kepada kami semua. Sebenarnya dah dengar ura-ura awalnya, cuma aku tak berani nak mengharap sebab takut performance tak memberangsakan mere boss. Alhamdulillah rezeki berpihak untuk aku tahun ini.

Oh ya...just reach home sweet home, Simpang Empat, Perlis. On the highway tadi, ada BMW nak speeding tak termampu dia sebab both side penuh dengan kerta.

BMW: I nak take over you.

Proton: Oh you jangan harap, biar I depan you,

BWM: Bagi la I. (sambil mendongak kepala ke kiri untuk tgk line clear or not. Frust. Tak clear untuk potong kiri)

Proton: I dah cakap, kiri tak clear, else I will allow you to take over on me.

BWM: Alaa..you tekan la minyak lagi.

Proton: I tak nak. I nak speed macam ini saja. I selesa macam ini.

Honda(side kiri): Buat macam I nie, ok ja duk line kiri. Tenang ja tak ada orang kacau I. You(BMW) ja duk nak himpit² I. Makin lama you himpit I, akan tertekan la I.

BMW: I nak cepat nie!

Honda & Proton: AAK! AAK! AAK! AAK!!!!!! (serentak Ada Aku Kisah!)

Toyota(belakang BMW): Haaaaaaaaaaaaaaaa..padan muka, I dah kabar, jangan bermain-main api dengan Proton.

BMW: Oh! I'm so frustrated with you performance guys. I'm fade-up. (sambil menghalakan kereta ke tepi kiri jalan)

Vios: Yeay!

Proton & Honda: Legaaa...tak ada orang nak himpit² I, cucuk² I lagi..Take your sweet time ya BMW.

Tatkala itu, benarr bak kawan kawan housemate aku, ambulans is the best car..I don't care you have Mercedes, BMW, Proton, Porsche, Audi, Toyota, Honda, Produa, lory, trellar/truck, etc...the most powerful car is AMBULANS with noisy siren along the way...Huhuhuhu.. Nee noooo...nee noo...nee noo..

Inilah antara kisah yang aku reka sendiri di atas jalan tadi. Sambil memekak menyanyi lagu Avril Lavigne.

Enjoice this song..lately aku suka la Christina Perri's song.

Have a nice weekend all and happy holiday!

Assalamualaikum... :)

Monday, December 19, 2011

~ LIMA 2011 and last destination for 2011 ~

Assalamualaikum...

Apa kabar semua? Semoga kita semua sihat hendak-NYA ya..insyaALLAH..

Last week I went to Pulau Langkawi with my friends. They are Mas, Anis and Hanis. We drove back to Perlis, night over at my mum's house and early in the morning around 6.30am we're heading to Kuala Perlis Jetty while my dad waiting for us to take my Gaius back to Simpang Empat, Perlis. :)

Our main objective is:

1. LIMA 2011- Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition
2. Cable Car - Gunung Mat Cincang
3. Stayed at Pantai Chenang.
4. Kilim Geopark explorer.
5. Kuah area! Shopping until you drop. Hihihi.

We really had our good time but for me, for them as well - during ride Cable Car is the worst experience because of the windy day until 1st station my friend want to turun since she felt so creepy in the cable car. But we asked her to stay together and we proceed to 2nd station. Hohoho. As for me, this is my 4th time in cable car and this is the worst oneee.. I don't want to take it anymore..enough for me!

While watching all the pilot performing acrobatic in the sky, waaaaaaaa! I'm so proud of them. Malaysia also got high-level-experience-professional-great -handsome-cute-smart-macho pilot.Hihihi. LIMA 2011 aerospace held at the MIEC and maritime at Awana Porto Malai. We got the chances to see both show. Yeay! For more details you can refer to below official LIMA website. :)

http://www.lima.com.my/

Since this entry will talking about LIMA11, thus I will cherish you'allz with a fews photo of LIMA truly, lovely dovey from my cutNEX5

ENJOICEEE THE PICTUAREE YA!

Here we come 2011...we rock it!
This is the best shoot from my NEX5. I need zoom lens dear.. One of the aircraft - still useful kot.
The retired-aircraft with a lots of signature onto her body. Wowww!
Here's the girls with one of the pilot. Local pilot I think. :)

For love formation in the sky..

Here is the output...

Buuhhhhh buuuh.....the smoke!

Bawah kapal.

Bersidai tunggu turn nak beraksi..

Antara yang masih bersidai..

Sedia nak beraksi.....

Antara crowd yang bersama-sama berpanasan di situ..

The biggest aircraft on the show..
Here we go...four of us...or else Puan Zai wanna join us, but can't make it since ada issue kat office. Perhaps nextimer we can spend time together again...InsyaALLAH..

Apa-apapun team KRISAKTI, pilot tempatan memang hebacck!!!





Inside the showroom.

SEKITAR DI CABLE CAR...dah petang juga masa nie..
Pemboron Tefal sedang ber-urus-niaga dengan pembeli-pembeli tetap beliau..
Mereka yang dalam keadaan agak ketakutan di mana angin sungguh kuat petang itu. Tak mau naik dahhh..
Last station...

OKlah all, that's all for now..day-1 story. Will cont for 2nd day...
Kabaran next LIMA 2013 will be on March'13 as per Zahid Hamidi due to fews reasons. Antaranya the weather, xmas celebration etc..

Have a nice day ya...Assalamualaikum all....