Nuffnang

Friday, January 27, 2012

~ The fastest day of January ~

Assalamualaikum,

Time flies so fast for January12 since today already 27th Jan. A few days will receive Jan12's salary. Yeayy!!

Bulan 1 penuh dengan farewell. Ada 3 orang dalam OPC yang telah pergi meninggalkan kami semua. Bermula dengan James Lee, Birgit and Thomas Koller, our OPC Director. But then 3 of them will still attach with same IF*M but different site. :)

There's 1 farewell lunch and 1 farewell dinner for leaving party. Our director said he's felt very touched during the party. And of course for all OPC colleagues and me too..

And for Thomas,
We will miss you,
We will miss your smile,
We will miss your heavy strong English accent,
We will miss your nice Espresso aroma,
And we will miss your F1 driving style..

Cause...you are our beloved "Big Boss"..

Arrival at Monrods Kulim.

His style..
OPC Team

This is from Production Support Team - Girlsss rules ya!

His last day... :)


Introduction speech among OPC Team before heading to lobby

With OPC Team at lobby

Me with Sze Kai. Gift session. "He said, no need and I reply "Hopefully you will remember us in Kulim :("

Together with our MD, Thomas.R

His last bye-bye to us.. no 3 times round. Hihihi..

Dear Thomas,
All the best to you...we're gonna miss you here..lucky to have you as our big boss for 3yrs. :)

=====================================================

Birgit's Farewell,


Farewell at Giant's Pizza Hut.
Gift session by our bossShe really likes it..pls stick/display is thus in another 20yrs, you wont forget us. Hihihi
One team with all girls!Nice ladies..
With OPC colleagues.At lobby..
At lobby with boss..
To Birgit,
Nice to know you even for 1.5yrs, hope to meet you again, take care and pls do not forget how durian's taste. Hihihi.

=====================================================

James and Chris's Farewell

Photo session, but then at this moment I'm in the meeting. :( All the best James and Chris.. Goodbye..


=====================================================

Markus.K Farewell.
Markus.K

Me with Markus, such a nice guy...family man..
Markus with Swee Koon - carpool team.
Markus having coffee break with SK
Nice working with you Markus. Hope you and your family will enjoy working in Taiwan as we know it might be a big challenge for you and family, especially your daughter - as what you told us on your last day. Come to visit us again in Kulim and see ya!


=====================================================

I'm happy to work with them, feel sad when they leaving us in Kulim. Until meet again some where in this world! Abschied!

Sunday, January 22, 2012

~ Jadilah bodyguard hati sendiri ~

Assalamualaikum,

Siapa lagi ingin menjaga hati dan perasaan kita kalau bukan diri kita sendiri. Kenapa? Sebab tak ada orang yang lebih sayang hati merah kita melainkan diri kita sendiri. Orang lain tak akan benar-benar akan pikir hati dan perasaan kita sedalamnya. Sebab itulah, kita kena jadi pengawal hati sendiri. Free bukan, tak payah untuk bayar installment pun. Bukanlah untuk berlaku pentingkan diri sendiri atau tidak hiraukan perasaan orang lain, tetapi apa-apapun biarlah kita menjaga hati dan perasaan kita sendiri terlebih dahulu. Kemudian barulah memikirkan hati dan perasaan orang lain. Tak rugi, malah mungkin kita akan lebih gembira. Andaikata mungkin keputusan kita (demi menjaga hati dan perasaan sendiri) adalah salah, jadinya kita memerlukan sahabat, teman yang boleh membetulkan keadaan.


My red heart..

And, and, and tak semua kawan-kawan kita sensitive pada persekitaran. Tapi jangan salahkan mereka sama sekali. Let them know the reason why we feel uneasy with them, else jenuh nak korek di mana salah silapnya. Di sinilah perlunya teman-teman untuk membetulkan keadaan yang sedia keruh. Apa-apapun, susah-senang kawan-kawan juga yang membantu. Aku dah penah rasa kot. Masa aku collapse dulu contohnya…ada yang sedia membantu. Alhamdulillah.

Menjaga hati dan perasaan sendiri mungkin akan membuatkan diri kita berasa lega mungkin juga seronok. Iyalah dah hati gembira, aura gembira tue akan buat semuanya akan gembira dengan kita. Tak lupa juga pesanan mak aku, permudahkan urusan orang, InsyaALLAH ALLAH Taala akan permudahkan urusan kita juga. Cuma hati dan perasaan ini susah nak control kan, ada saja yang akan rasa tak kena.

Untuk aku, cuba sedaya mungkin untuk elokkan hati, jauhi dari ingatan yang buruk dan be nice to others. InsyaALLAH.

Saturday, January 21, 2012

~ Makcik bunga telur betul aku! ~

Assalamualaikum,

Salam di negeri Perlis Darul Sunnah. Yang merupakan negeri terkecil di Malaysia dan terletak di utara semenanjung Malaysia. For more details, pls refer to wikipedia. :)

Oh ya...it' another wedding day today and so, my mum will be the chef of the day. Chef menu was Ayam masak merah, pajeri nenas, masak lemak ikan kering, jelatah. Since makan bersama chef, ada la masakan meja perantin tadi. Hohoho. Tuan tanah kenduri hari nie merupakan chief chef yang bersama-sama mere mummy. So...hari nie chief chef kelihatan sungguh anggun dengan kurungan maroon gitu. Hiihihi. Taniah Makcik Timah dan keluarga. Dapat menantu bongso :).

Tak kurang juga masa bermakan di meja makan tadi, ramai bertanyakan "Kakak bila lagi?". Aku menjawab "Doakan lah". Yes! Semua orang ternanti, sama juga aku sapalah gerangan "housemen" aku nanti. Di doakan dia seorang yang beriman, baik hati, sopan santun-hormat orang ramai, cerah masa hadapan(kulit gelap buleh tak?), sihat sejahtera dan yang penting terima aku seadanya. Aamin.

Oh ya makcik bunga telur. Itu adalah gelaran yang diberikan oleh Cik Azillea kita...since everyweek aku duk busy attend wedding orang, so dia beri gelaran makcik bunga telur kat aku. Hooishh..Jangan la. I suka nak attend wedding orang nie. Amik berkat bak kata orang tua-tua. Ada ka orang tua tua kata gitu..? Pinjam bunga telur mummy-to-be Puan Zai. Inilah yang aku dan Cik Masturah duk kelebet tiap malam suatu ketika dahulu in 2011.

Ermm..Ally Iskandar pun dah akad nikah. Alhamdulillah..kesian dia, tak jumpa aku kat sini..hari-hari I duk tatap you kat MHI tau. Hihihi...Mak aku pun cakap cantik dan macam orang Korea wife dia tue. Semoga kekal bahahia dunia akhirat untuk Ally dan Farah. Aamin..

Semuanya ketentuan Illahi..rezeki, jodoh, ajal dan maut telah di tentukannya..didoakan segalanya terbaik untuk semua kita semua. InsyaALLAH..

Wishing each of you the happiest looooooooong weekenderrssss. Take care and drive carefully.

Assalamualaikum.. :)


Thursday, January 19, 2012

~ Hutang perasaan? ~

Assalamualaikum,

Aku tengah mendengar rancangan hayya bil arabiah di IKIM.FM. Mari belajar bahasa Arab, bahasa indah bahasa Al Quran. Huhuhu. Aku nak bilang 1 dari 10 dalam bahasa Arab pun tak lepas kot. Jahil sungguh. Akan tetapi bukan bahasa Arab untuk kita bualkan di sini, saya bukan Hanna dalam rancangan ini yang sungguh lancar bercakap Arab.

Pernahkah anda berhutang perasaan? Terhutang perasaan?
Anda ada perasaankah?

Kadangkala tidak tak perasaan dalam kehidupan seharian kita mungkin ada yang terasa dengan kita, makan dalam bak kata orang. Sungguhpun begitu, jangan la terlalu amik pusing. Kadang-kala ada yang tidak sengaja, cuma mungkin ada certain time ada yang terlalu sensitif. Oh macam pokok semalu yang mana sekali tersentuh pasti akan tertutup seluruh tubuhnya. Hihihi.
Pokok Semalu yang pemalu bila disentuh.

Tidak kurang juga dalam hidup aku, ada ja aku duk makan dalam, tapi tak lama sebab tak kenyang pun..bertambah lapar adalah. Jadinya, eloklah dilupakan dan dimaafkan segalanya. Maafkan aku juga naa andai ada perasaan hampa semua yang aku hutangi. Hahaha..dah macam ayat Indonesia pula gayanya. Gitulah hidup, sentiasa tolong menolong, faham memahami dan bertimbang rasa.

Oh ya, hanya di mumuyani.blogspot.com la tempat aku mengadu-domba-bomba segala perasaan. Alangkah indahnya mumuyani boleh bercakap kembali dengan aku untuk memberi sejuta kekuatan untuk aku harungi hidup mendatang..Aamin...

Sekian dulu untuk malam ini. Yohhh solat Isya' dulu yokk. Satgi terkentut, apapun taboleh! Bolehhh..amik la wudhuk sekali lagi.. :)

Assalamualaikum..esok dah nak Jumaat. Malam nie kena banyak berzikir, buat amalan-amalan sunat untuk besok di hari Jumaat. InsyaALLAH.
Photo credit to: Cahaya Cinta

Wednesday, January 18, 2012

~ Disney on Ice: This coming March 2012 ~

Assalamualaikum Bella, Bello,

Semalam masa dalam kereta back from Sunway Carnival Mall with my housemate, she informed me about Disney on Ice kat PISA this coming March-12. I'm thinking to gooooo... Since I missed my chance to watch The Lion King Musical at the Marina Bay Sands, Singapore last year due to lack of money and time, thus I'm trying to attend this. Anybody want to sponsor me? Purrrleasseeeeeeeeeeeeeee.....

Disney on Ice 'Let's Celebrate' from 9-11 March 2012.

Click here for more details.

So this time, kalau boleh nak pergi la. InsyaALLAH. Semoga ada rezeki aku nanti. Harus pergi reramai bukan? Jomm kawan-kawan..kita meriahkan suasana kat PISA. Nak? Sapa nak pergi, roger aku na.. :)

Nak nak....

Cekau la duit di mana saja, asalkan dapat pergi.. ^-*

Have a nice day all...Tunggu kak Rafidah mai keja after CNY nanti. :)

Assalamualaikum..

Monday, January 16, 2012

~ Kasut ayah den ~

Assalamualaikum,

Salam petang Isnin..sat saja cuti dah tamat. Alhamdulillah den dah sampai Kulim nan permai ini pun. Den bertolak pukl 4.15 and reach Kulim around 6.15. Not speeding tapi seronok di highway tadi. Syok berpanasan saja. Aku kena beli sunshade untuk cermin tepi la. Untuk windshield dah ada. Free dari Pakcik IF*M.

Tokwan aku pun dah discharge petang tadi, ayah tak ambil tokwan tapi maklang and paklang aku yang p amik tokwan kat HTF, Kangar and depa singgah makan nasi kat rumah aku. Sebenarnya they didn't inform us they want to come, but then dah boleh agak juga but then mak aku pun langsung tak prepare apa-apa. Luckily tokwan dah makan and paklang and maklang saja yang lunch kat rumah tadi. Tokwan request kopi dari aku. Haha. AKu pun buatkan lah. Sebelum bagi wan aku minum, mak aku test dulu. Haha.

Back to this entry, aku rasa aku penah cakap kat sini yang aku nak belikan kasut kat ayah aku. TAPI KIAH TIPU! Tak beli pun lagi. Hohohohoho...yang suka beli kasut adalah omak den..omak den memang suka kasut tapi tak adalah selalu beli yang mahal. Setakat rm60 kebawah saja. Yang ratus-ratus tue sekali sekalas sajas. Then rupanya dah lama ayah tak beli kasut mahal, last beli masa bgcik konvo master and lepas tue setakat beli selipar untuk pakaian harian saja. Ayah menang bersederhana, tapi dalam sederhana ayah pun, kasut ayah tak kisah janji perahu, boat dia poweerr! Hihihi. Sebenarnya tak adalah power sangat. Bolehlah takat ayah nak mencari rezeki dengan boat, perahu dia tue. Dan untuk boat ada orang kerjakan. At least sedara kami tue ada juga kerja..

Ayah seorang yang sederhana dalam segalanya...kalau ikutkan ayah, nak pakai keta kecil saja sebelum aku membeli Gaius tapi kami berkeras nak suruh ayah pakai juga Merlin tue. Ayah, memang begitulah. Pasai offer untuk terima pingat dari Raja Perlis (pingat biasa-biasa ja, kalau pingat Dato' tak tolak kot, sure mak aku dah verangan nak dapat title datin. Hihihi..opps..), rasanya dah 2x ayah tolak sama juga dengan kenaikkan pangkat. Ayah prefer tempat keja dekat dengan kampung kami di Kuala Jerlun, senang nak uruskan boat, perahu dia. Hihihi.

Kasut ayah, kasut kerja dah dapat free sekali dengan uniform kot, so..aku nak membeli la lagi sepasang kasut untuk ayah den. Tapi tak tahu bila..kalau kami p shopping, ayah akan follow saja kemana kami (mak, adik and aku). Time masa nak membeli kat ayah, sure ayah pilih yang tak mahal sangat, tapi mak akan berkeras beli something yang mahal sikit since ayah jarang membeli untuk diri dia. Bab membeli mak aku tak penah lekehh. Tabik springg la kat mak aku. Alah membeli, menang memakai..

Ada sorang anak lelaki ikut perangai ayah. Abgcik aku! Hahaha. Kasut office beli kat BATA ja tue pun nak harga below RM50. Tapi kasut travelling dia, mak ai..mahal jugok..Sememangnya mereka tidak kisah any brand, apa ada pada jemana? Asalkan selesa memakai dan tahan lama. For me, aku nak keselesaan..tak kisah mahal sikit tapi aku selesa nak berjalan. Hasilkan, crocs aku dah habis bunga di tapaknya...still duk pakai kasut tue lagi. Mode adalah menyesal membeli kasut kat Vincci last months. Kekdahnya aku pakai 2x saja.

Kena pikir kasut untuk ayah dah nie, oh ya, aku penah hadiah stokin kat ayah. Hihihi. Dah di kaki tue, kira ok la kan. Now kasut pula..InsyaALLAH.

Mode: Tak sabar nak pakai kasut baru.!

Have a nice day all...Assalamualaikum.. :)

Sunday, January 15, 2012

~ Meja makan Mak ~

Assalamualaikum,

Semalam Tokwan aku kena admit, tiba-tiba dapat lelah. Then ayah yang baru balik dari bertugas terus mandi and get ready balik kg tengok keadaan Wan and bawak ke hospital Kangar. Asalnya nak bawak ke PMC, tp keadaan tak berapa teruk jadi semua decide bawak saja ke Hospital Kangar. Semoga Wan cepat sihat, kembali bertenaga dan kembali ceria...insyaALLAH.

Kami yang di Perlis ini, mak aku masak lauk-pauk untuk Wan aku. Then tadi masa lunch ayah aku p hantar ke hospital. Gulai kepala ikan...yummehh! menjilat jari.. habis Wan aku makan, alhamdulillah selera makan ok...Then 1 lebih ayah balik dengan Fuad and kami lunch sesama. Satgi siap nak p hospital tengok Wan. Sure cousins lain dah otw juga. Mereka semua dari Kedah..

Tadi masa makan, full table. Hohoho...Then omak den berkiasan nak beli meja makan 4k. OMG! 4K!!! Awat 4k? Omak den cakap, "Tak apalah, sekali nak beli" Hohoho. Juling ja mata aku..

Sebelum apa-apa...

Daulat Tuanku Sultan Kedah,
Patik Merafak Sembah Setinggi-tinggi Tahniah Sempena Hari Keputeraan

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al Sultan Almu’tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mua’dzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah

Pada hari Ahad, 15 Januari 2012, bersamaan 21 Safar 1433H

Daulat Tuanku Sultan Kedah, patik hampa yang hina ini doakan Tuanku panjang umur, sihat sejahtera dan Tuanku terus menaung negeri Kedah dan negara Malaysia dengan penuh adil dan saksama. Semoga ALLAH Taala lanjutkan usia Tuanku.

Patik rakyat yang dilahirkan di Kedah, membesar di Perlis dan sekarang bekerja di Kedah.
Pastinya ini bukan pilihan mak...hohoho..

Yang nie? Lagilaaa...rejected!

Mak kita tanam ja la pokok jati, lagi 20 tahun dapatlah menaj kayujati hasil tuaian kita..Nak?? **Abaikan jejaka itew..


Segala usaha mencari telah dimulakan..nantikan meja makan omak den.. Have a nice weekend ya..Besok cuti lagi.

Picture credit to : dinarjp[Flickr], fotokenangan_manto[Flickr]

Saturday, January 14, 2012

~ Weekenderrrr at Simpang Empat ~

Assalamualaikum semua..morgen!

Hohohoo...syok weekend kat rumah. Terjaga since 5am, mak dah kalut-kalut siap untuk p ke 1 majlis. Then 6 lebih aku baru bangun untuk solat. Usai solat, bancuh air untuk ayah coz ayah keja pukul 8 pukul 7 ayah dah gerak ke IPDKangar. Kena pergi awal untuk sesi transfer keja, senjata bagai.. Aku pun bukak tv, on laptop..online sepagi. Then bgcik and adik aku p beli breakfast untuk semua. Tok request nak makan capati, aku request nak makan nasi lemak paling sedap di Simpang Empat. Hohoho. Then kami breakfast bersama-sama and then sama-sama nganga depan tv sambil aku duk online. Sedappp makan nasi lemak...kot mana pun aku still suka Simpang Empat...maybe sebab dah 28thn menetap sini...segalanya bermula di sini.

Tok aku pula duk uruskan ikan masin. Berbau ikan dapur pagi nie. Hohoho...mcm tue lah buat ikan masam kot. Hohoho..tapi rasanya pasti enak...aku confirm! Lagi-lagi tok yang buat..mak aku buat pun sedap! Sama rasaa...

Plan satgi nak ke Arau, tengok padang..then nak ke Kangar. Tengahari baru mak balik and ayah pula kena escort TPM hari nie. Aku pula duk nganga ja nie. Tadi dh kemas dapur, tempat tidur. Tapi tok duk guna dapur, sat nak jeling...clear! hihih...

Semalam mak aku ckp, loan MARA dah habis, jangan lupa p terima kasih pada guarantors aku. Ada 2 semuanya..1 masa diploma, 1 masa degree. Aku rasa nak hadiahkan mereka sesuatu lah. Alhamdulillah..kalau tanpa mereka, ndak tahu sapa yang sanggup nak jadi guarantor aku kan..iyalah, aku sendiri pun takut nak guarantor orang..Tapi mungkin atas sebab mereka adalah kawan baik ayah aku, sebab tue mereka tolong.. :)

Terima kasih Pakcik-pakcik. Saya terhutang budi kepada pakcik berdua...tanpa pakcik berdua sebagai guarantor saya, pastinya saya tak akan kecapi apa yang saya ada sekarang...Terima kasih banyak-banyak...

Ermm.nak get ready ke Arau la..Esok dah ahad..huhu..Hari nie dah 14Jan.Oh ya.today is my housemate's birthday..Happy birthday Nina..may all the best things be with you and I hope everything you aim, you will get it. InsyaALLAH...

Have a nice day all...

Love,
Yani

Friday, January 13, 2012

~ Uchuk² ummi...baby Qisya ~

Assalamualaikum,

Today special sikit..this is 2nd Kodok's Jr after Adam Ar-Rayyan. Nama sebenarnya adalah Nur Awliya Qisya. Just call her Qisya ya untie-uncle. Sejibik macam mama nya...sejibikkk laa! Yuzi, Qisya tak leh ubah muka tiap 5minit ka? Sat ikut mama sat ikut papa? Hihihi..

Sebenarnya, dah lama plan nak lawat baby Qisya nie since mama dia deliver bulan Oktober-2011 tapi tak sempat untie penuh la jadual. Ada ja itu ini yang membuatkan tak leh tengok Qisya masa tue. Alhamdulillah end of 2011 dapat juga untie p tengok Qisya dengan housemate untie and untie zati. Cuma tue la untie zati tue datang lambat sangat, Qisya pun dah boring tunggu kan sayang..tak apalah..dapat juga mama Qisya, untie zati and untie yani leh buat mini gathering hari tue. Nak kumpulkan lagi 2 orang untie tue tak tahu bila. But I do have the plan this year maybe during untie zati's e-day? Opss!

Qisya nie suka nangis eh, jangan la duk nangis² sayang, kesian mama tue. Dah la mama kamu tue comel, haishh.... Kalau masa mama kamu suapkan susu, then kamu rasa tiba-tiba puting botol tue entah kemana dari mulut kami, sila nangis dengan kuat ya coz masa tue mama kamu tengah mimpi ke bulan agaknyaa...Penat bekerja Qisya..macam tue la jadinya.. :) I don't blame on her, I understand her so muchhh baby...

Qisya sayang, dah besar nanti, jadilah anak yang solehah ya, dengar cakap mama papa ya...hormat orang tua dan jadi anak yang berguna..Contohi adik-adik Qisya nanti. We all love you so much!

Ada masa lagi, untie lawat Qisya lagi ya. Oh ya..sure raya tahun nie Qisya boleh ke rumah TokCikMah kat Simpang Empat tue kan. Jangan lupa mintak duit raya kat TokCikMah ya. :).

Here is some of your picture....cepat besar ya sayang..

Hello! I'm Qisya. And you? See mama tak sempat nak tukar baju Qisya..seluar color purple, baju color putih.
I'm looking at my mama..Pls take me out from here...purrleasseee mama...

Ini sapa yang posing lebih nie untie yani? Untie zati yang posing sakan nie..
With untie Zati

Picture Qisya dengan untie Yani tak ada pula kan...ermm..tue la..ada dengan untie zati, but she just upload a fews saja sayang.. :) Neverminds I will ask her to uploads more.. ok?

See ya again, perhaps this Mac-12 ya..InsyaALLAH...

Tuesday, January 3, 2012

~ Apaaaa? 1st time kau ke Pavilion Kiah? ~

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia,

Hahaha...pulun-pulun...iya...aku baru pertama kali menjejaki kaki ke Pavilion, KL. So haruslah kasihan dan sedey dengan keadaan aku yang sungguh naive kan. Hohoho...Penah la pusing-pusing jalan Bukit Bintang, tapi masa tue tok aku ada dalam kereta dan beliau tidak larat untuk memanjat bangunan-bangunan itu, lantas kami hanya duduk memusing dalam kereta saja. Adakah boleh terima sebab-musabah aku tak pernah ke Pavilion, KL? Hahaa....

Then selama internship kat e-Learning dulu tak pula pergi? Ohh..masa tue Pavilion tak bukak lagi...Hahaha...Boleh terima jawapan aku?

Then Jalan TAR kenapa baru 1st time juga pergi? Ohh...masa tue dulu jalan tue tak ada TAR, tanah merah lagi, so malaslah kiah nak colorkan highheel kiah 6inch tue dengan tanah merah tue. Hohoho...dushhh..

Tempat yang aku suka, gemar p adalah KLCC..even ramai yang cakap itu tempat Bangla, Nepal, Indon menghabiskan masa weekenderrs terluang mereka manakala Mak-Pak Arab duk memborong sakan...AAK, AAK, AAK??? Aku berani situ sebab aku rasa dh biasa dengan keadaan KLCC and I love the smell of KLCC...which aku tak penah bau kat mana2 big shopping complex. Ini bukan bau-bau busuk ketiak mereka-mereka yang busuk ok...tapi the smell is special...something that I can't describe here...when I go there, I feel so happy...terimbau kenangan masa di PELSSB dulu..

Ahad tue kami keluar rumah seawal 11.30am rasanya...menapak ke Putra Setiawangsa - Ke Lowyat - ke The Fahrenheit 88 shopping mall aka F88 KL seems like a small sister of Pavilion,KL - ke Pavilion for lunch and praying. There's a lot of biggaaaa teady bear for each country. Sadness cinse I have to time to capture some picture inside Pavilion..Nice xmas decoration, famous staircase and they even have a real carousel in the house. I wish can go there and snap a few piccass. Hehe. We decide to snap picture outside of Pavi where a lots of teddy bear waiting for us...

Ishhh...aku nak beli ka idak nie? Kalau tak beli duit bonus aku tak nampak p mana..**pikir-pikir.
Aku serba kuning di bawah bumbung Maybank. Nak ambil gambar aku? Bayar RM2, kalau tak aku kejarr kauu..!!

New lens...poweerrrrrrrr.. :)
Me with brocoli. This is for testing environment. Luckily me was the model. Hahaha.

United Buddy Bears World Tour, so far Malaysia is the 23rd stop and 17th country on the global tour. Don't the teddy bear feel tired on traveling around the world? For us, jalan sikit saja pun dah penat, sakit kaki...that's why we need comfortable sneakers..hihi..The United Buddy Bears World Tour starts from 8 December 2011 to 15 February 2011. Check them out once you're free. Sure you will impressed of the artwork, nice color and the story for each teddy bear.

^-* with cute girl.
We're with one black teddy.
Green teddy bear.




It's all about teddy bear and us..
@SEPHORA..

Inside SEPHORA. Color your wall, color your face, color your dayy..

After some shopping at Charles and Keith, then we're heading to KLCC. Hoho.. To meet my housemate's best buddy everrr... hihihi..And we do plan to buy something at Zara, but tak jadi. The top fit with me, tapi kalau a bit longgar lagi sure I will bought it with no regret perhaps..hihihii..Waiting and waiting, kami jalan masuk ke ISetan. Jalan saja and wondering bau apa yang sungguh sedap nie. We tot itu bau Auntie Anne TAPI kami salahhh.....huhuhu...

Then tunggu my brother pick-up us in front of KLCC with damn exhausted body and we need a pillow..pillow..pillow.... hohoho...and to be cont kisah lambat ke Pudu.. Hoohohoo..

KLCC kebanggaan rakyat Malaysia!
Good nite all...assalamualaikum..