Nuffnang

Tuesday, January 3, 2012

~ Apaaaa? 1st time kau ke Pavilion Kiah? ~

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia,

Hahaha...pulun-pulun...iya...aku baru pertama kali menjejaki kaki ke Pavilion, KL. So haruslah kasihan dan sedey dengan keadaan aku yang sungguh naive kan. Hohoho...Penah la pusing-pusing jalan Bukit Bintang, tapi masa tue tok aku ada dalam kereta dan beliau tidak larat untuk memanjat bangunan-bangunan itu, lantas kami hanya duduk memusing dalam kereta saja. Adakah boleh terima sebab-musabah aku tak pernah ke Pavilion, KL? Hahaa....

Then selama internship kat e-Learning dulu tak pula pergi? Ohh..masa tue Pavilion tak bukak lagi...Hahaha...Boleh terima jawapan aku?

Then Jalan TAR kenapa baru 1st time juga pergi? Ohh...masa tue dulu jalan tue tak ada TAR, tanah merah lagi, so malaslah kiah nak colorkan highheel kiah 6inch tue dengan tanah merah tue. Hohoho...dushhh..

Tempat yang aku suka, gemar p adalah KLCC..even ramai yang cakap itu tempat Bangla, Nepal, Indon menghabiskan masa weekenderrs terluang mereka manakala Mak-Pak Arab duk memborong sakan...AAK, AAK, AAK??? Aku berani situ sebab aku rasa dh biasa dengan keadaan KLCC and I love the smell of KLCC...which aku tak penah bau kat mana2 big shopping complex. Ini bukan bau-bau busuk ketiak mereka-mereka yang busuk ok...tapi the smell is special...something that I can't describe here...when I go there, I feel so happy...terimbau kenangan masa di PELSSB dulu..

Ahad tue kami keluar rumah seawal 11.30am rasanya...menapak ke Putra Setiawangsa - Ke Lowyat - ke The Fahrenheit 88 shopping mall aka F88 KL seems like a small sister of Pavilion,KL - ke Pavilion for lunch and praying. There's a lot of biggaaaa teady bear for each country. Sadness cinse I have to time to capture some picture inside Pavilion..Nice xmas decoration, famous staircase and they even have a real carousel in the house. I wish can go there and snap a few piccass. Hehe. We decide to snap picture outside of Pavi where a lots of teddy bear waiting for us...

Ishhh...aku nak beli ka idak nie? Kalau tak beli duit bonus aku tak nampak p mana..**pikir-pikir.
Aku serba kuning di bawah bumbung Maybank. Nak ambil gambar aku? Bayar RM2, kalau tak aku kejarr kauu..!!

New lens...poweerrrrrrrr.. :)
Me with brocoli. This is for testing environment. Luckily me was the model. Hahaha.

United Buddy Bears World Tour, so far Malaysia is the 23rd stop and 17th country on the global tour. Don't the teddy bear feel tired on traveling around the world? For us, jalan sikit saja pun dah penat, sakit kaki...that's why we need comfortable sneakers..hihi..The United Buddy Bears World Tour starts from 8 December 2011 to 15 February 2011. Check them out once you're free. Sure you will impressed of the artwork, nice color and the story for each teddy bear.

^-* with cute girl.
We're with one black teddy.
Green teddy bear.




It's all about teddy bear and us..
@SEPHORA..

Inside SEPHORA. Color your wall, color your face, color your dayy..

After some shopping at Charles and Keith, then we're heading to KLCC. Hoho.. To meet my housemate's best buddy everrr... hihihi..And we do plan to buy something at Zara, but tak jadi. The top fit with me, tapi kalau a bit longgar lagi sure I will bought it with no regret perhaps..hihihii..Waiting and waiting, kami jalan masuk ke ISetan. Jalan saja and wondering bau apa yang sungguh sedap nie. We tot itu bau Auntie Anne TAPI kami salahhh.....huhuhu...

Then tunggu my brother pick-up us in front of KLCC with damn exhausted body and we need a pillow..pillow..pillow.... hohoho...and to be cont kisah lambat ke Pudu.. Hoohohoo..

KLCC kebanggaan rakyat Malaysia!
Good nite all...assalamualaikum..

No comments: