Nuffnang

Monday, January 16, 2012

~ Kasut ayah den ~

Assalamualaikum,

Salam petang Isnin..sat saja cuti dah tamat. Alhamdulillah den dah sampai Kulim nan permai ini pun. Den bertolak pukl 4.15 and reach Kulim around 6.15. Not speeding tapi seronok di highway tadi. Syok berpanasan saja. Aku kena beli sunshade untuk cermin tepi la. Untuk windshield dah ada. Free dari Pakcik IF*M.

Tokwan aku pun dah discharge petang tadi, ayah tak ambil tokwan tapi maklang and paklang aku yang p amik tokwan kat HTF, Kangar and depa singgah makan nasi kat rumah aku. Sebenarnya they didn't inform us they want to come, but then dah boleh agak juga but then mak aku pun langsung tak prepare apa-apa. Luckily tokwan dah makan and paklang and maklang saja yang lunch kat rumah tadi. Tokwan request kopi dari aku. Haha. AKu pun buatkan lah. Sebelum bagi wan aku minum, mak aku test dulu. Haha.

Back to this entry, aku rasa aku penah cakap kat sini yang aku nak belikan kasut kat ayah aku. TAPI KIAH TIPU! Tak beli pun lagi. Hohohohoho...yang suka beli kasut adalah omak den..omak den memang suka kasut tapi tak adalah selalu beli yang mahal. Setakat rm60 kebawah saja. Yang ratus-ratus tue sekali sekalas sajas. Then rupanya dah lama ayah tak beli kasut mahal, last beli masa bgcik konvo master and lepas tue setakat beli selipar untuk pakaian harian saja. Ayah menang bersederhana, tapi dalam sederhana ayah pun, kasut ayah tak kisah janji perahu, boat dia poweerr! Hihihi. Sebenarnya tak adalah power sangat. Bolehlah takat ayah nak mencari rezeki dengan boat, perahu dia tue. Dan untuk boat ada orang kerjakan. At least sedara kami tue ada juga kerja..

Ayah seorang yang sederhana dalam segalanya...kalau ikutkan ayah, nak pakai keta kecil saja sebelum aku membeli Gaius tapi kami berkeras nak suruh ayah pakai juga Merlin tue. Ayah, memang begitulah. Pasai offer untuk terima pingat dari Raja Perlis (pingat biasa-biasa ja, kalau pingat Dato' tak tolak kot, sure mak aku dah verangan nak dapat title datin. Hihihi..opps..), rasanya dah 2x ayah tolak sama juga dengan kenaikkan pangkat. Ayah prefer tempat keja dekat dengan kampung kami di Kuala Jerlun, senang nak uruskan boat, perahu dia. Hihihi.

Kasut ayah, kasut kerja dah dapat free sekali dengan uniform kot, so..aku nak membeli la lagi sepasang kasut untuk ayah den. Tapi tak tahu bila..kalau kami p shopping, ayah akan follow saja kemana kami (mak, adik and aku). Time masa nak membeli kat ayah, sure ayah pilih yang tak mahal sangat, tapi mak akan berkeras beli something yang mahal sikit since ayah jarang membeli untuk diri dia. Bab membeli mak aku tak penah lekehh. Tabik springg la kat mak aku. Alah membeli, menang memakai..

Ada sorang anak lelaki ikut perangai ayah. Abgcik aku! Hahaha. Kasut office beli kat BATA ja tue pun nak harga below RM50. Tapi kasut travelling dia, mak ai..mahal jugok..Sememangnya mereka tidak kisah any brand, apa ada pada jemana? Asalkan selesa memakai dan tahan lama. For me, aku nak keselesaan..tak kisah mahal sikit tapi aku selesa nak berjalan. Hasilkan, crocs aku dah habis bunga di tapaknya...still duk pakai kasut tue lagi. Mode adalah menyesal membeli kasut kat Vincci last months. Kekdahnya aku pakai 2x saja.

Kena pikir kasut untuk ayah dah nie, oh ya, aku penah hadiah stokin kat ayah. Hihihi. Dah di kaki tue, kira ok la kan. Now kasut pula..InsyaALLAH.

Mode: Tak sabar nak pakai kasut baru.!

Have a nice day all...Assalamualaikum.. :)

No comments: