Nuffnang

Saturday, January 14, 2012

~ Weekenderrrr at Simpang Empat ~

Assalamualaikum semua..morgen!

Hohohoo...syok weekend kat rumah. Terjaga since 5am, mak dah kalut-kalut siap untuk p ke 1 majlis. Then 6 lebih aku baru bangun untuk solat. Usai solat, bancuh air untuk ayah coz ayah keja pukul 8 pukul 7 ayah dah gerak ke IPDKangar. Kena pergi awal untuk sesi transfer keja, senjata bagai.. Aku pun bukak tv, on laptop..online sepagi. Then bgcik and adik aku p beli breakfast untuk semua. Tok request nak makan capati, aku request nak makan nasi lemak paling sedap di Simpang Empat. Hohoho. Then kami breakfast bersama-sama and then sama-sama nganga depan tv sambil aku duk online. Sedappp makan nasi lemak...kot mana pun aku still suka Simpang Empat...maybe sebab dah 28thn menetap sini...segalanya bermula di sini.

Tok aku pula duk uruskan ikan masin. Berbau ikan dapur pagi nie. Hohoho...mcm tue lah buat ikan masam kot. Hohoho..tapi rasanya pasti enak...aku confirm! Lagi-lagi tok yang buat..mak aku buat pun sedap! Sama rasaa...

Plan satgi nak ke Arau, tengok padang..then nak ke Kangar. Tengahari baru mak balik and ayah pula kena escort TPM hari nie. Aku pula duk nganga ja nie. Tadi dh kemas dapur, tempat tidur. Tapi tok duk guna dapur, sat nak jeling...clear! hihih...

Semalam mak aku ckp, loan MARA dah habis, jangan lupa p terima kasih pada guarantors aku. Ada 2 semuanya..1 masa diploma, 1 masa degree. Aku rasa nak hadiahkan mereka sesuatu lah. Alhamdulillah..kalau tanpa mereka, ndak tahu sapa yang sanggup nak jadi guarantor aku kan..iyalah, aku sendiri pun takut nak guarantor orang..Tapi mungkin atas sebab mereka adalah kawan baik ayah aku, sebab tue mereka tolong.. :)

Terima kasih Pakcik-pakcik. Saya terhutang budi kepada pakcik berdua...tanpa pakcik berdua sebagai guarantor saya, pastinya saya tak akan kecapi apa yang saya ada sekarang...Terima kasih banyak-banyak...

Ermm.nak get ready ke Arau la..Esok dah ahad..huhu..Hari nie dah 14Jan.Oh ya.today is my housemate's birthday..Happy birthday Nina..may all the best things be with you and I hope everything you aim, you will get it. InsyaALLAH...

Have a nice day all...

Love,
Yani

2 comments:

Anonymous said...

hahaha...awai kebenar..update blog...spt ang kata ang suka sImpang EMpat...camtu tu la AKU suk PERMATANG PAUH...hahahaah
-ANIS

Yani said...

Hahaha..betoi tue Anis....syok noo kg halaman....simpang 4 bukan kg halaman aku..tp tmpt aku dibesarkan...