Nuffnang

Wednesday, February 29, 2012

~ Tahun Lompat 2012? ~

Assalamualaikum,

Leap year is because earth does not make a complete cycle in exactly 365 days. There will be 29days in February and normally 28days saja (except for odd year, 2002,2006, 2010, 2014, 2018, 2022 and so on..). Kalau ada anak yang lahir hari ini, kesian. Kena tunggu 4 years baru boleh celebrate birthday. Kalau boleh deduct 3yrs aci?

Kenapa Tahun Lompat?
I wish I can baking cookies like this, at this moment I have no skill on how to deco, to mix the flour and everything. Just wait the moment... [praying]

"Tahun lompat merupakan tahun yang mengandungi lebih satu hari daripada tahun biasa bagi menyamakannya dengan tahun astronomi ataupun tahun yang bermusim. Peristiwa musim dan astronomi tidak mengulangkan diri pada bilangan hari yang sama. Oleh sebab itu, sekiranya terdapat suatu takwim yang mempunyai bilangan hari yang sama pada setiap tahun, hari ulang tahun akan berbeza daripada hari peristiwa yang ditandainya. Dengan penambahan satu hari, perbezaan di antaranya boleh dibetulkan.

Orang yang dilahirkan pada 29 Februari akan merayakan hari jadinya pada 28 Februari ataupun 1 Mac."

Nothing special today, just received my payment for Feb only. Happy? Crappp!!!

Wiki credit to: Tahun Lompat
Photo credit to: Sweet Hope Cookies[Flickr]

Have a nice day all. I'm still in the gloomy day.. :( . Pls go away fasterrr..pls pls pls..

Assalamualaikum :)

Saturday, February 25, 2012

~ Terima Kasih banyak-banyak ~


Assalamualaikum,

Terima kasih atas semuanya.

Terima kasih atas semua masa yang yang tertunggu.

Alhamdulillah, akhirnya semuanya tertunjuk. Syukur. Tak perlu menunggu lagi.

Tibalah masanya untuk mereka yang lebih berhak. InsyaALLAH.

Sesungguhnya, rasa sedih pasti ada, cuma masa yang perlu di gunakan untuk melupakan semuanya..pasti lama. Tidak perlu rasanya untuk kenang kembali apa yang terjadi, cukuplahhh..

ALLAH Taala mendengar doa yang saban hari aku panjatkan kepada-NYA. Akhirnya, semalam aku mendapat petunjuk dari-NYA. Daaaaaaaaaaaang!

Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

p/s: Di harap perasaan sedih ini akan cepat berlalu pergi, datanglah gembira, datanglah bahagia yang diharapkan.. insyaALAH..

Wednesday, February 22, 2012

~ Tok sakit ~

During our lunch-time at revolving restaurant, KL tower last

Assalamu'alaikum,

Received a call from mum early in the morning today. She called me last night and I'm wondering why thus I thought she accidentally pressing my number at that moment. Actually she want to inform me that my grandma admitted in Hospital Kangar, Perlis.

Oh gosh!!! It's so sad to hear that. Lately my grandma's health condition getting worst. If I'm not mistaken, last December-2011 she fainted inside my bedroom and mum, dad faced critical situation. Calling ambulance and take her to hospital. Ohh..I hope my grandma will speedy recovery and stay healthy.

And today, it's my new experiment to take care of her in the ward. (Last time I've got chances to take care my Late grandpa in Hospital Alor Star). She didn't asking much, just staying besides her, holding her hand and I'm continue reading those magazines that I borrowed from others patients (Breast cancer's patient). Many wire on her chest, drip here and there. Pity her, I hope she can stand it until she fully recover. InsyaALLAH.

Clean-up her clothes, changing her pampers - pity her. Yes, it's smelly and I'm asking her "Tok berak ka?" she just moves her head slowly right and left. But then she keep on fart, releasing her gas so many times. And I'm asking her again, she said no. She didn't defecate anything. :)

Well Tok, I can smell it..soooo nice. Hihihi..

All my family member reach and mum asking her whether she defecate or not. And yes she angguk. Then there was the moment of truth. Yeay! To clean up everything. Gosh!! I can see the blood. The color it's not in red but dark blood. Ya ALLAH! And it's really concentrated (seems like..). Then we seek nurse helped to change the pelapik since my grandma using a wire for pee. Then I'm there to help the nurse to clean up the dark blood. Alhamdulillah it's done and mum asking me to put some 'bedak sejuk' into her face, by hoping she will feel more fresh. Hahaha. This is also funny part. I put more than 30s 'bedak sejuk' and her face like opera cina with white powder. Hehehe. After 7.15pm, we have to go. Salam and mintak ampun dan maaf from her and I kissed her cheeks and forehead and let her know I will come back on Friday insyaALLAH. Exchange shift with my untie and uncle. Tomorrow I'm going back to work and will come back in Friday. InsyaALLAH.

My Tok didn't eat anything, she has to fasting to recover her usus. Doc said, they have no idea from where the dark blood came from. Might have an operation and they will monitor it tomorrow, if still getting worse, they have to operate her unless it's stop bleeding.

Get well soon Tok, we love you so much. I also cannot stand to see all those wires on your body.

:(

Assalamualaikum..

Regards, Anak cucu-cicit Tok Baayah yang nakal dulu-dulu...sekarang nak jadi baik-baik saja..

Saturday, February 18, 2012

~ Kisah Yani dan Zati kalau bertemu ~

Assalamu'alaikum,

Ada ja kisah yang akan terjadi bila dua sahabat baik ini berjumpa. Most extremely part when both of them on the road. Anything can happened.

1. Keep on talking and talking and talking, sampaikan the driver accidently heading to the other's line. And the co-driver slowly mentioned that "we're in the wrong lane". Luckily there's no car in front of us and straight away driver moves the car to our lane. Haahaa. Alhamdulillah ALLAH Taala still loves us. Alhamdulillah..

2. Hari ini 18-Feb-2012 adalah hari 'lalok sedunia' untuk driver bernama Zati Hanani M.I. Bukan aku cakap tapi MakCik Saleha yang cakap. Boleh salah jalan, dengan alasan "aku tak leh borak masa driving Yani". "Nani nie lalok la." Hahaha. Sebenarnya bukan pertama kali Nani ke kedai itu, dah pernah datang cuma Nani duk sibuk bercakap dengan Yani sampai tak ingat jalan. Hahahahaaa..Alhamdulillah kami sampai kesemua tempat yang kami nak tuju hari nie. Cuma sedikit terkilan, ada 1 makanan yang kami cari, tak terjumpa lagi. Wheatgerm! susah betul nak jumpa. InsyaALLAH aku nak carikan juga untuk Nani besok kat area Wangsa Maju.

3. Lepas terjah ke Tesco, Giant kami terjah JJ Seremban 2 pula. Demi sebungkus tiga empat wheatgerm, tapi sungguh hampa. Tak jumpa pun. On the way to JJ, Nani tersalah lane again, and we decided to reverse the cars since there's no car at that moment. Tengah syok-syok reverse then ada sebuah kereta dating. Hahahaa. Jauh did stop kereta untuk bagi rung kepada kami. Kami duo pulun gelakkkk, kuat gila. Kalau Si Azam dengaq, sure geleng kepala. Hahahahaaa..Sungguh lawak. Salah lane lain.

I love to spend my time with Nani, it makes me non-stop laugh, talking and talking. We always share so many times together. She ask me about errmmm.. it's makes me smile...perhaps there's a good new for us..

Short trip to KL will ends soooooon. Only a fews hours in KL, i'm so happy with this trip. Visit UM, it's make me remembered my student life in UUM. I'm thing to cont my master and I have no idea when it would kick-off. Last 2007, UUM offered me to cont my master but I have to declined it. :(

I really hope, 201x I will continue my master.

All the best to my housemate Nina and Andak (Nina's husband). I wish both of you will complete your study with flying colors and enjoiceeee your weekend student life there... :)

Assalamu'alaikum...keep on smiling :)

~ Dia datang.. ~

Assalamualaikum,

Penat, letih, tak larat, seronok, lawak, sedih, laparrrr,
Aku duduk terdiam mengadap Caramel Macchiato with vegi-sandwich @Starbuck KL Central.
Dia datang dengan membawa sesuatu,
Lantas dia letaknya di atas meja,
Meletakkan kadnya di atas meja,
Aku membacanya,
Dia menyusun sesuatu,
Satu per satu,
Tidak ada satu pun menarik hati aku,
Tanpa membuang masa aku membuka purse aku lantas aku hulurkan not merah kepada dia,
Dan aku membuat isyarat yang aku tidak ingin mengambilnya,
Tiba-tiba dia mengeluarkan sesuatu yang lebih comel dan ianya menarik perhatian aku.
I want it! I want it!
Aku mengambilnya, dengan isyarat tangan dari atas hidung ke mulutnya,
Dalam tiga kali dia mengulanginya,
Aku terharu dan menghadiahkan senyuman sebelum dia bergerak pergi.
Ohhh, sungguh kesian dia.
Seorang yang pekak dan bisu.

Aku harap dia gembira malam ini..
Aku ikhlas menghadiahkan yang tak seberapa..

Goodnite,
Yani@KL Central


Wednesday, February 15, 2012

~ Hak toilet siapa? ~

Assalamualaikum,

Orang A guna toilet 1..
Orang B guna toilet 2..

Let say Orang B berada di area Orang A, and suddenly nature's call..it's sooooooooooo callll...and cannot tahan anymore, for sure Orang B akan guna toilet 1 dengan apa jua halangan pun.

So jangan nak tentukan hak sesuatu itu tanpa berlandaskan syarat yang sepatutnya. Sebab kang kalau Orang B berhambur merata tempat, sapa yang susah? Haaa..bau mahu 1 level bau wangian sejati kot. Hihihi..

Jangan sesekali maraha kalau mana-mana orang guna toilet anda. Bantulah ia to release what should he/she release. Wakakaka..

Salam..

~ Hari Rabu? Terkata-kata.. ~

Assalamualaikum,

Ermm...sememangnya diri kita tak sama dengan orang lain. Tapi kalau yang baik, yang elok tue, moleklah kita ikut juga and jadikan panduan hidup memasing. Tapi kalau yang buruk tue, jangan nak ambil contoh and ikutan pula Buang jauh-jauh dalam diri and binalah sahsiah yang baik lagi disukai orang yang akan deal dengan kita. Untuk menjadi seorang yang di sukai orang lain, hati hendaklah ikhlas dan jangan mengharapkan sebarang balasan atas apa yang kita hulurkan.

Sama juga, ada sesuatu perkara tue ada orang suka, ada orang lain tak suka. Jangan salahkan mereka atau burukkan mereka, mungkin dah nature mereka suka yang seperti itu. So kita jangan lah pula memburukkan mereka di belakang mereka. Tak baik macam tue eventho kita tak suka, terimalah kesukaan mereka itu. Kalau kita tak suka, jangan keep on mentioned it, just accept it. Lama-lama kita akan adapt la dengan kesukaan mereka itu. Tapi kalau kesukaan mereka adalah benda yang tak baik untuk diri mereka dan di halang dalam ISLAM, itu kita kena bagitau and let them understand properly. :)

Sometimes in term of foods, ya. Kita suka makan manis-manis, mereka suka masam-masam, kita suka sambal belacan, mereka suka soup (2soups! 2soups! 2 soupsss!!) janganlah nak kata ermm.."makanan yang mereka makan tue, tak sedap langsung, mereka boleh makan nooo". Haiishh..dah itu yang tekak mereka suka, jangan la kita nak herdik lebih-lebih. Ada juga makanan yang kita makan, mereka tak suka and adakah mereka pun keep on mentioned it everytime? Tak ada kan.. jadi kalau tak suka, cakap sekali saja, orang lain akan faham juga. "O, kamu tak suka, tapi saya suka. Cuba kamu cuba lagi, mana tahu kamu akan suka pula".

Kadangkala, sukar nak memahami orang. Sungguh banyak character diri semua individu sekeliling kita. Kalau tak suka, tolaknya dengan baik agar mereka yang semawa pada kita tidak berkecil hati. InsyaALLAH..

Berbuat baiklah sesama kita, pasti ada hikmahnya..InsyaALLAH..

Happy working dear. Assalamualaikum.

Monday, February 13, 2012

~ Kena tinggal... ~

Assalamualaikum,

Last weekend I'm alone kat rumah. Then called my parents since they're away from me and my little brother. Called mum asking what she's doing, bla bla bla...suddenly tears at my eyes..Huhuu.. Mak story la buat itu ini, makan-makan..oh...sebenarnya aku rasa nak sangat pergi lagi ke rumah Ngah kat Keratong 3 tue. Seronok sangat p rumah felda. Dulu rumah ngah kecik saja masa awal-awal, tapi sekarang ini..mak ai..besaqq! Jenuh juga la cousins nak berlari-lari. Paling best, rumah ngah rumah hujung and ada space yang banyak untuk tanam itu ini. Ohh...really miss it! Last kami ke sana masa wedding my cousins. Dekat seminggu juga kami berkampung kat situ. Ada juga kami p masa musim buah, pakngah kena p beli beras berpuluh-puluh kilo lagi. Hihihi. Lain kan makan nasi rumah orang dengan rumah sendiri. Lagi-lagi rumah adik-beradik, sedara-mara kita..

Yesterday, mum, dad, nanny and uncles heading back to Northern. Pit-stop at KL to visit my cousin Kak Nora yang baru delivered baby boy! Waa! Cucu ngah bertambah lagi, but my parents belum ada rezeki lagi nak sandang title "Wan dan Tok". Semua tak sabar sebenarnya..aku pun sama..

Before called mum,dad aku called adik kecik aku. Duk tengok orang mengail kat tasik sebelah stesen bus Kulim tue. Nampak sangat, weekend anak-anak yang kena tinggal nie tak tau nak buat apa. Hihihi. And aku, Sabtu ke kenduri and Ahad pagi aku nganga dalam rumah sampailah 2.40kot colleague office aku, Rashila ajak p JJ. Teman dia shopping and aku tak shopping sangat. Just beli makanan and Milo yang mak aku suruh beli untuk little brother. Sampai rumah around 6pm and tengok tv saja. :)

Aku terbayang, ini baru mak ayah pergi beberapa hari, insyaALLAH ada rezeki mak ayah nak menunaikan Haji, entah macam mana la rasanya kan. Aku tak leh nak imagine. How important our parents in our life kan.

Maybe after 2 weeks aku nak balik Perlis, leh tanya mak aku. Gena dengan sunscreen Clinique yang aku belikan a few weeks ago. Hope she like it :)

Get ready for breakfast at Laguna Beach Resort. Tengok design kasut mereka pun lebih kurang cuma yang pastinya kasut mak mahal sikit dari kasut ayah. Haissshhh..

Pssstt: Aku tak tau la apa perasaan little brother since dia kena tinggal. Hahaha..anak manja mak ayah tue.

Have a nice day all..Assalamualaikum..

Saturday, February 11, 2012

~ Sabtu lagi.. ~

Assalamualaikum....happy Satur-day!

Hari nie nak pergi makan kenduri lagi. Kat Sungai Petani lah lagi. Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, tonyoh mata buang tahi mata. Then turun bawah, tutup semua lampu dan bukak TV. Haaa..lega..tgk TV AlHijrah- Assalamualaikum. Tajuknya lebih kurang gini " Romantik Cara Rasulullah SAW". Menarik sekali sempat la dengar dalam 15mins, then sambung topik lain pula. Mengaji Quran dengan kaeadah yang menarik. Ketuk-ketuk..bukan ketuk-ketuk kuala ya kawan-kawan.. :)

Hari nie agenda macam biasa, lepas balik kenduri nanti rasanya nak kena p beli barang. Last 2 weeks mak ayah aku ada datang Kulim. Nak hantar roadtax aku yang dah mati. Aku suruh ayah aku post but they insist nak datang hantar sendiri. Aku tau, nak tengok anak kesayangan la tue.. Hihihi. Then mak aku cakap Milo si budak kecik tue dah habis. Mak aku lupa nak p beli, so suruh aku beli. Ini pesanan mak aku masa depa otw to Johor last Thursday. Hahaha..lawak la si budakkecik tue. Sure duk buat muka manja..."Maaaakkk, milo dah habis" Hahaha..Lawok-lawok..

Weekend nie aku plan nak ke KL, tapi tak jadi since keta mak ayah aku penuh..thinking maybe next week kot. Yeay! Semoga plan besok terlaksana, insyaALLAH..agenda menyihatkan badan, semoga besok semuanya berjalan dengan lancar. Dah banyak baju aku tak leh pakai nie. Sedey..

Have a nice day..mahu gosok-gosok baju kurung ke kenduri..
Assalamualaikum.. ^-^

Friday, February 10, 2012

~ Apabila keja agak banyak ~

Assalamualaikum,

Apabila keja agak banyak, sungguh tak menang tangan kaki nak buat. Ada a few things kena refer to my senioritas. One AL, so only rely to another one and she is my mentor as well. Time bomb! I will bomb it, nak set time bomb kena betul timenya, else it wont show in warning status and then apa pun tarak jadi wooo.. hohohoo..

Kena belajar lagi banyak nie..

Apabila kerja agak banyak, cuba untuk siapkan semuanya sampaikan class yoga pun kena skip, tapi yesterday class aerobic mampu juga attend. Syok dancing² in the moon light, samba cha cha and hindi. Hahaha. Thinking to subscribe dancing class la. But then kena cont swimming class balik. I need RM247 for new coach. I'm looking not-so-hot coach haha. Hopefully ada la women.
My team.. :)

Baiklah semua, have a nice day..need to prepare something for meeting at 4.30pm.
Assalamualaikum and happy flyday ya...

Tuesday, February 7, 2012

~ 12Rabiulawal in Penang and SP ~

Assalamualaikum,

Again it's another long weekenderrrss.. Me so love it! Yeay... I was in the middle whether wanna to going hometown or just staying here Kulim nan permai..lastly, decided to stay here, going for some facial, settle those bills..actually only one.. Payee zakat for Januari. Hihihi.

Ya..last Saturday went to SP for Mu'az and Atun's housewarming. It's a hugeeeee house..for me..jenuh penat la juga ibu nak ligan Izz and adik Amna nanti. Hihihi. It's so easy to reach their house.. so next timer kalau aku sorang pun aku berani p. HIhii.. Sedap lauk pauk hari tue, kuih muih and seronok chit-chat for a while and mintak izin diri untuk pulang sebab kami ada agenda lain. Melabur duit barang 2,3 keping at Sunway Carnival Mall. Actually not for myself, as a hadiah for all the perantins yang nak kawen on Sunday itself.

Ya..Hari Ahad yakni 12 Rabiulawak 1433H bersamaan hari kelahiran Junjung besar Umat Islam, Nabi Muhammad SAW kekasih ALLAH SWT. Ramai kawan-kawan mengambil kesempatan atas keberkatan hari kelahiran Junjungan Besar untuk meraikan cinta dan kasih sayang mereka dengan mengadakan majlis perkahwinan mereka. Taniah..

Around 11.30am, heading to Sunway Carnival Mall again, just to park my Gaius. Hihihi. Baruku tahu, kalau park kat parking area opposite masjid tue, tak kira lama mana, harga dia tetap RM1 tapi kalau parking dalam area Sunway memang akan kira by hourly basis. Thanks to Kak Masleena Darus for informing me about this. Tapi memang aku suka parking situ pun even panas, tapi ada banyak parking (kalau bukan peak hour la). Kami janji nak jumpa pukul 12pm and aku sampai tepat!! tepaaatt! Tapi ada lagi mereka lambat sebab mereka ingin mencari hadiah untuk perantin. So aku dengan Kak Mas pun melepak la dalam keta Kak Mas while listening Top 40 DJ Riz. And around 12.45pm baru semua berkumpul. Sampai Taman Tun Saadon, terus menjamah makanan..alhamdulillah sedap! Jumpa kawan-kawan KilangKicap, beramah-mesra dan menungu perantin yang tak muncul juga. Penat Kiah tunnggu oitt..Kalau aku kawen nanti, jangan la datang lewat, rasanya nak datang pukul 1 la. Tak nak bagi ramai orang tertunggu-tunggu raja sehari. Ececece..Perantin sungguh ayu, seayu namanya..Mas Idayu Ramli dan suaminya Helmi. Dengan acara silat yang ala-ala nak menurun agak membuatkan aku jadi takut..dan tertanya kenapakah harus begitu..Mungkin adalah sebab-musababnya tue. Alhamdulillah majlis nampaknya teratur sekali.

Taniah Ayu dan suaminya..












Kemudian kenyang perut, penat menanti perantin dan kami pun beralah mintak diri. Aku ada 1 lagi kenduri kat SP. Anak bekas pengetua ASTECH aku dulu, Arwah Hj Azaman. Pengetua paling handsome penah aku tengok masa aku sekolah. Ooh ya...with Nadia Faseeha la aku tengok movie My Best Friend Wedding. And mana mungkin aku tak hadir wedding Nad kan..Aku gagahkan diri juga even aku terpaksa pergi seorang diri kerana Layern last minute tarik diri sebab dia ada dating la tue. So tak apa! Aku beranikan diri juga berserta bacaan map dengan sendiri. Alhamdulillah. Sampai tanpa sesat jalan. Yeayy!!!! Aku berjayaaa!! Alhamdulillah..

Nadiah looks so stunning, with her makeup, dress aku suka not so-over. Yeay..And berjumpa dengan Dini and Maonx sekali. Waa..bakal ibu bapa tue..dah 7months Dini..2months to go..sempat lagi dia memuji tas tangan aku. Haha...Sorfina, Sorfina..kalau ada 2, leh la Yani bagi 1..
Sesampainya rumah kenduri, parking Gaius and aku cari pen, mana pen...penn..isi nama aku..ikhlas dari Arab untuk Nad and Naim. Then aku pakai selipar saja ke rumah Nad sebab malas nak pakai C&K aku tue.Jalan la sorang diri ke khemah tersedia and bagi hadiah kat kakak Nad and terus aku menuju meja lauk pauk. Memang aku tak nak makan, cukuplah makan bubur, or laksa kalau ada. Tengok-tengok ada bubur pulut hitam! Yummeh! My fav's. Amik sesenduk beserta air oren. Lantasss nampak Intan dan famili dia. Yeayy! Ada geng..terus aku duk makan semeja dengan depa. Legaaa Kiah ada geng. Then duk makan sat, Ana Perd sampai. Haa..lagi meriahhh. Syiokkk..Sembang punya sembang then Nad keluar rumah tapi untuk ke outdoor photo shoot. Omooooooooooo..sure lamooo..erm..tak apala. Tunggu saja. After 30mins, they came back and terus kami masuk rumah and amik gambar reramai as kenangan. Hiihii..
Kawan² yang turut hadir..11 thn tak jumpa.
Taniah Nad and Naim

Kawan baik..


Seronok jumpa kawan lama...then sampai rumah dalam 6.30pm dan rehat semahunya...Alhamdulillah syukur dua-dua kawan aku dah selamat bernikah, kahwen. Ramai doakan jodoh aku juga. Terima kasih kawan-kawan..Ramai suruh tahun ini juga. Aku juga mahu macam tue, tapi mana puteranya? Masih tercari-cari di manakah dia.. Silalah munculkan diri ya..

Aku doakan, dua pasangan perantin hari Ahad lepas bersamaan 12 Rabiulawal 1433H pada hari kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad SAW, semoga kawan-kawan semua berbahagia bersama pasangan memasing and my your partner will bring a lot of happiness in your life until Jannah. Aamin..

Thursday, February 2, 2012

~ Penang Butterfly Farm ~

Assalamualaikum. Holla!!!

Last weekend I went to Penang Butterfly Farm located at Jalan Teluk Bahang, Batu Ferringhi, Penang. There's thousand of variety butterfly flying all over the leaves and they are very lovely and fun. Flying here and there, freedom without care of anyone. I wish I could fly with them. Hihi.

The best part is when they can hold at your hand, but sadness for me, they don't want to hold at my hand :( . It's interesting place to go and pls go during dry day thus you can snap wonderful pictures there. Of course do not compared mine with others. I just snap and hopefully I can catch their eyes using my macro converter. But then the output wasn't fulfill my target. But I think, that's good enough since I only have converter lens not macro lens itself. :) .

Actually if you know the technique how to hold them, they will stay at your finger. But myself I lost my patient all the time. Thus I will jumping(crazy huhhh...hihi) and this will makes them go away from me. Hihih.. Actually there was a guide who will explaining the lifecycle of the butterfly and taking you round in the farm, but for us, since we want to snap photo, we just go by ourself.

The fees as per below:

She loves camera :)











I love this picture so much!! I don't know why...
This picture toooooooooooo....... :)

You can stay here as long as you like. We reach around 9.50am and get out from farm around 1.45pm. Hihi. I love the fragrance inside the farm. Seems I'm in the jungle with a lots of butterfly..

On the way back, pit-stop to have a bowl of laksa. Pedas a bit for me. :(

Nice view...I love beach!!

I really enjoy my day so much, hopefully can go to Bird Park after this. hihi. Have a nice day all..

Assalamualaikum..

Wednesday, February 1, 2012

~ Hari pertama dalam Febuari ~

Assalamualaikum...

Sihat? Alhamdulillah aku sihat..cuma hari nie penat after satu-ke-satu session with my boss..there's many thing to be correcting. She's so details and inilah kehendak dia..follow it..hari selasa memang tak suka..sebab ada review..rasanya kalau semua keja siap, akan jadi suka kot..tapi setiap kali review sure ada saja nak kena ubah..haish..nasib-nasib..

Perut dah berbunyi, tunggu lampu hijau dari Kak Sob untuk pergi makan kat Giant..Adakah nasi kandar Husin lagi? mari kita nantikan..

bye..see ya