Nuffnang

Tuesday, February 7, 2012

~ 12Rabiulawal in Penang and SP ~

Assalamualaikum,

Again it's another long weekenderrrss.. Me so love it! Yeay... I was in the middle whether wanna to going hometown or just staying here Kulim nan permai..lastly, decided to stay here, going for some facial, settle those bills..actually only one.. Payee zakat for Januari. Hihihi.

Ya..last Saturday went to SP for Mu'az and Atun's housewarming. It's a hugeeeee house..for me..jenuh penat la juga ibu nak ligan Izz and adik Amna nanti. Hihihi. It's so easy to reach their house.. so next timer kalau aku sorang pun aku berani p. HIhii.. Sedap lauk pauk hari tue, kuih muih and seronok chit-chat for a while and mintak izin diri untuk pulang sebab kami ada agenda lain. Melabur duit barang 2,3 keping at Sunway Carnival Mall. Actually not for myself, as a hadiah for all the perantins yang nak kawen on Sunday itself.

Ya..Hari Ahad yakni 12 Rabiulawak 1433H bersamaan hari kelahiran Junjung besar Umat Islam, Nabi Muhammad SAW kekasih ALLAH SWT. Ramai kawan-kawan mengambil kesempatan atas keberkatan hari kelahiran Junjungan Besar untuk meraikan cinta dan kasih sayang mereka dengan mengadakan majlis perkahwinan mereka. Taniah..

Around 11.30am, heading to Sunway Carnival Mall again, just to park my Gaius. Hihihi. Baruku tahu, kalau park kat parking area opposite masjid tue, tak kira lama mana, harga dia tetap RM1 tapi kalau parking dalam area Sunway memang akan kira by hourly basis. Thanks to Kak Masleena Darus for informing me about this. Tapi memang aku suka parking situ pun even panas, tapi ada banyak parking (kalau bukan peak hour la). Kami janji nak jumpa pukul 12pm and aku sampai tepat!! tepaaatt! Tapi ada lagi mereka lambat sebab mereka ingin mencari hadiah untuk perantin. So aku dengan Kak Mas pun melepak la dalam keta Kak Mas while listening Top 40 DJ Riz. And around 12.45pm baru semua berkumpul. Sampai Taman Tun Saadon, terus menjamah makanan..alhamdulillah sedap! Jumpa kawan-kawan KilangKicap, beramah-mesra dan menungu perantin yang tak muncul juga. Penat Kiah tunnggu oitt..Kalau aku kawen nanti, jangan la datang lewat, rasanya nak datang pukul 1 la. Tak nak bagi ramai orang tertunggu-tunggu raja sehari. Ececece..Perantin sungguh ayu, seayu namanya..Mas Idayu Ramli dan suaminya Helmi. Dengan acara silat yang ala-ala nak menurun agak membuatkan aku jadi takut..dan tertanya kenapakah harus begitu..Mungkin adalah sebab-musababnya tue. Alhamdulillah majlis nampaknya teratur sekali.

Taniah Ayu dan suaminya..












Kemudian kenyang perut, penat menanti perantin dan kami pun beralah mintak diri. Aku ada 1 lagi kenduri kat SP. Anak bekas pengetua ASTECH aku dulu, Arwah Hj Azaman. Pengetua paling handsome penah aku tengok masa aku sekolah. Ooh ya...with Nadia Faseeha la aku tengok movie My Best Friend Wedding. And mana mungkin aku tak hadir wedding Nad kan..Aku gagahkan diri juga even aku terpaksa pergi seorang diri kerana Layern last minute tarik diri sebab dia ada dating la tue. So tak apa! Aku beranikan diri juga berserta bacaan map dengan sendiri. Alhamdulillah. Sampai tanpa sesat jalan. Yeayy!!!! Aku berjayaaa!! Alhamdulillah..

Nadiah looks so stunning, with her makeup, dress aku suka not so-over. Yeay..And berjumpa dengan Dini and Maonx sekali. Waa..bakal ibu bapa tue..dah 7months Dini..2months to go..sempat lagi dia memuji tas tangan aku. Haha...Sorfina, Sorfina..kalau ada 2, leh la Yani bagi 1..
Sesampainya rumah kenduri, parking Gaius and aku cari pen, mana pen...penn..isi nama aku..ikhlas dari Arab untuk Nad and Naim. Then aku pakai selipar saja ke rumah Nad sebab malas nak pakai C&K aku tue.Jalan la sorang diri ke khemah tersedia and bagi hadiah kat kakak Nad and terus aku menuju meja lauk pauk. Memang aku tak nak makan, cukuplah makan bubur, or laksa kalau ada. Tengok-tengok ada bubur pulut hitam! Yummeh! My fav's. Amik sesenduk beserta air oren. Lantasss nampak Intan dan famili dia. Yeayy! Ada geng..terus aku duk makan semeja dengan depa. Legaaa Kiah ada geng. Then duk makan sat, Ana Perd sampai. Haa..lagi meriahhh. Syiokkk..Sembang punya sembang then Nad keluar rumah tapi untuk ke outdoor photo shoot. Omooooooooooo..sure lamooo..erm..tak apala. Tunggu saja. After 30mins, they came back and terus kami masuk rumah and amik gambar reramai as kenangan. Hiihii..
Kawan² yang turut hadir..11 thn tak jumpa.
Taniah Nad and Naim

Kawan baik..


Seronok jumpa kawan lama...then sampai rumah dalam 6.30pm dan rehat semahunya...Alhamdulillah syukur dua-dua kawan aku dah selamat bernikah, kahwen. Ramai doakan jodoh aku juga. Terima kasih kawan-kawan..Ramai suruh tahun ini juga. Aku juga mahu macam tue, tapi mana puteranya? Masih tercari-cari di manakah dia.. Silalah munculkan diri ya..

Aku doakan, dua pasangan perantin hari Ahad lepas bersamaan 12 Rabiulawal 1433H pada hari kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad SAW, semoga kawan-kawan semua berbahagia bersama pasangan memasing and my your partner will bring a lot of happiness in your life until Jannah. Aamin..

No comments: