Nuffnang

Saturday, March 31, 2012

~ Bulan 3 oh Bulan 3 ~

Assalamualaikum,

Alhamdulillah kita semua masih dikasihi-NYA dengan nikmat masih bernyawa dan di harap kita semua tidak leka. InsyaALLAH.

Ouchh!! so many events happen on March.

Disney On Ice (DOI). Being a kiddos for almost 2hrs early of March.

My best friend engagement in Paroi Jaya, Seremban. Oh..haven't blog about her e-day yet. Will be sooonn..

Tok Minah kembali ke rahmatullah. Alhamdulillah sempat lawat dan ziarah Arwah untuk kali terakhir. Semoga Arwah di tempatkan bersama orang-orang beriman. Aamin.

My officemate wedding day at Butterworth, Penang. Happy for her, she's older 2yrs than me..I know some story of their wedding and I hope both of them can happily living together, stay strong and produce a lots of kiddos ya. Hihihi.

Girlzzz day outing - Penang Island kami terjah!! Sepetang memusing-musing kereta dan badan di Penang. Having our tea time at Pantai Seagate **i think so.**, makan rojak and pisang goreng before having heavy meal at PakSu Nasi Ketam. Yummy!

Balik Perlis dalam keadaan tergesa-gesa. Hihihi. Adik aku jatuh masa dalam poli. Bukan jatuh moto tap jatuh diri sebab dia pening. Masa dalam kelas pengaturcaraan itu, dia pening and he decided to toilet, masa nak ke toilet dia jatuh 2 kali terhantuk sampaikan dagunya luka and kena jahit 3 jarum. Nasib baik ada senior nampak. Then pensyarah yang mengajar bawak dia ke Hospital Kulim ke was kecemasan. Lepas tue dia sms aku suruh datang hospital. Bersalaman dan terima kasih pada lecturer. Bersurai. Kami pulang ke Perlis sebab mak ayah nak tengok keadaan anak kesayangan mereka. Alhamdulillah tak ada apa-apa yang serius.

My friend sister's wedding **mcm pelik ja** at the same dewan at Butterworth, Penang. Nirda and Akmal - Congrats from Ateh.

And today already 31March, my maybank acc still zeroooo..Someone pls donate to me a bit. Nak makan pun kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Hihihi. Tapi satgi nak pergi wedding Nirda. Hihihi. Nasib baik minyak kereta ada lagi sikit. Cukup la pergi dan balik. Tol?? Tol?? Tol?? RM7.40 ada tak? kena hadap 6 tol, 3 pergi 3 balik. Rasanya balance TnG ada RM4.40 saja. Gena nie?

Buat teroookkk nooo.. Hihihi..

Sekurang-kurangnya bersyukur la dengan apa yang kita ada. Aku nie saja ja suka buat terokkkk. Bukan tak ada, saja buat terooookk.. Hihihi.

Weekend macam biasa, ini masa dengan kemas rumah sikit, siap-siap breakfast, tengok tv sat, online sat, mandi and get ready nak ke kenduri. Before that nak ke rumah Fizi hantar barang sikit.

Ada pihak, keluarga yang dilanda musibah dari-NYA, apa yang kita buat? Hanya peluk tubuh? Hanya dengar musibah itu saja..moh la kawan-kawan kalau ada singgit dua, baju-baju yang kita sudah tak pakai tapi masih elok, kita sedekahkan pada mereka. Ringan almari baju kita, kita leh beli baju baruuu. hihihihi.

Happy weekenderss allz. Semoga hari-hari kita diberkati-NYA. InsyaALLAH.

Assalamualaikum. :)

No comments: