Nuffnang

Tuesday, March 20, 2012

~ Mak Silah oh Mak Silah ~

Assalamualaikum..

Jepun, Korea, Putrajaya, Danial, Puteri, Planet..ini adalah antara nama orang dan dua ekor kucing kesayangan beliau. Tiap nama yang diberikan ada sebab-musababnya. Jepun, Korea, Planet and Puteri adalah nama orang yakni nama anak-anak buah beliau. Danial and Putrajaya adalah nama kucing-kucing beliau. Hahahaaa...Mak Silah adalah ibu kepada Farhana dan ibu saudara kepada Zati Hanani, adik kepada Makcik Saleha dan Pak Kamal. For almost 36hours spend time with her, sometimes will be like in playgroud, sometimes will be like in exam's hall, sometimes will be like in a room that fully with so many unwanted gases. Hahahaa..

Ammar, me, Mak Silah and Mia

Jepun - adalah panggilan untuk adik Malina. Rasanya sebab muka adik macam orang Jepun.

Korea - adalah nama untuk Fatin. Maybe sebab suka tengok drama Korea. Mak Silah panggil Korean ada nada music tau..Korreeaaa...

Planet - adalah nama untuk one of our friend sebab lambat hantar barang, jauh macam planet agaknya.

Puteri - adalah nama anak Pak Kamal.

Danial - adalah nama kucing beliau sebab kucing itu adalah degil macam Danial yang nakal. Danial anak Pak Kamal. Budak-budak menang nakal, but he is sweet boy for me. :)

Putrajaya - adalah nama kucing yang mana ingin beliau berikan kepada adik Malina since adik staying in Putrajaya. Due to some problems adik don't want to take that cats, thus Mak Silah name it as Putrajaya sempena adik stay situ. FYI, adik Malina taking care more than 9cats at this moment. Huhuhu.

Mak Silah memang lawak, tak kering gusi aku duk bergelak kalau dia ada. Ada saja dia nak sakat, kacau orang even dia dengan kucing pun cukuplah buat aku gelakkk. Wakakaakaa..Sememangnya beliah adalah lawak la, and anak buah dia sorang tue pun lawak juga. Can't stop laughing when I met her. Ada saja benda lawak, lucu akan terjadi.

Kisah dia mencari calon suami pun lucu. Siapa buat batas untuk tanam semaian paling cantik, dia akan pilih menjadi suaminya. Hihihhi. Finally Pak Said telah berjaya mencuri hatinya dengan line yang sungguh lurus dan kemas. Wakakakaa..lawak tidak terhingga.. Even Mak Silah suka sakat Pak Said, mereka sungguh bahagia. :)

Apapun, nasihat Mak Silah kemarin (Ahad 8.30am rasanya) akan aku ingat and akan aku betulkan and amalkan. Thanks for her concerns on me..alhamdulillah.. Hope to see you again this coming Aug-12 ya.InsyaALLAH.

Semoga ALLAH Taala kurniakan kesihatan yang tinggi untuk Mak Silah. Untuk Mak aku, Makcik Saleha, semua makcik-makcik yang aku sayangi. Amin Ya Rabbal Alamin..

2 comments:

z@ti said...

adoiyai gelak guling2 aku bace entry ni...makcik ku mmg lawak...haha...ngan member opis aku pun ada gelaran dipanggilnya...xleh ckp kt sini menggelikan...hahahaaa

Yani said...

zati.adaka? nanti hang bgtau naaa..tp aku x tulis la dlm blog nie...mak silahh mmg lawokkk...