Nuffnang

Saturday, March 3, 2012

~ Pagi Sabtu yang hujan ~

Assalamualaikum and guten morgen!

Alhamdulillah hari nie dah 3/3/2012. Syukur kehadrat-NYA kita masih bernafas apabila bangun dari tidur pagi tadi. Alhamdulillah. Bangun pagi dalam keadaan cuaca hujan adalah sungguh menguji bangun tidur aku. At last wake up at 7am to perform solat Subuh. Actually my phone's alarm keep on ringing at 6.40am, but then I keep on snooze snooze it. Hahaha. Now even 7am it's still a bit dark. Macam fasa nak ke cerah sikit-sikit.

Last night doing nothing, watching Dingin Lavender with my housemate. Luckily she was here too. Then watching Mega Movies - Surrogates. 1st timer tengok. Manusia control robot. Robot tue adalah diri mereka sendiri. If I have my own robot, I can enjoyed my life to the fullest? Tak feel kot..and sure my life will change. Keep on fatty since just lying on chair and control my robot. Hohoho. Tak nak la. Even I can make a sexy and hot robot. ** Kau nak sexy ka? Nauzubillah. Tak terniat pun. Tapi ada one robot tue cantik. I love they way she makeup!

Planning pagi nie nak panjat bukit, alhamdulillah hujan, agenda di tangguhkan ke masa yang akan diberitahu kelak. Hihihi..

Jadinya, mulalah aktiviti duduk berhibernasi dalam rumah, atas katil sambil online. Masa yang ada ini, bolehlah membaca blog pilihan. Gosip artis? Hoo..syok juga tue.

Aku terbaca kat forum, Sharifah Aleeya HOT FM bercerai. Alahaii...sedeynya..they're such a lovely dovely couple kan with cute twins :). ALLAH Taala nak uji mereka, d harap bertabahlah. Ada hikmah yang DIA tentukan. Mungkin itu jalan terbaik untuk mereka berdua. :(

Ermm..itulah kehidupan, tak semuanya akan gembira, bahagia. Siapa yang sudah kecapi semua tue, hargailah. Jagalah hubungan tue bebaik, jangan hancurkan. Kadang-kadang tak faham juga, ramai yang masih mencari cinta tapi mereka yang sudah ada pasangan masih tidak boleh bertolak ansur dalm perhubungan mereka. Masih terjadinya perceraian, perpisahan. This is life...

Baiklah. I wish you guys a very good saturday morning guys. Have a splendid weeekend with your families and loved one. Appreciate them always.

Assalamualaikum and take care..

2 comments:

Anonymous said...

Baguih nye bangun subuh kul 7.. Tu namanye we call as subuh gajah, ada paham.. Laa, baru tgk ke cite surrogates tu, kecian nye.. Crita tu dah brzaman brjanggut lamanyee.. Well, nak jd robot yg sexy ke, haaii pengsan la semua org.. Klau robot yg sexy tu, lg brtambah SEKSA n XLAKU la jwbnye, hehe jgn mare ye.. Dah lama xbrgurau senda ganazz spt ini, huhu..

Yani said...

Haha...tue la intan..bgn lambat...

aku suka tgk drama melayu ja.. cita omputih tak reti sgt..orang kampung yg terror masak..wakakaa..