Nuffnang

Friday, April 20, 2012

~ Tsunami 11-April-12 ~

Assalamualaikum,

Happy flyday. Hoyeay! Sat saja dah Jumaat. Minggu depan dah Isnin lepas tue Khamis then Jumaat datang lagi. Alhamdulillah. Semoga segalanya berjalan dengan lancar, permudahkan segala urusan dan perjalanan semua.

Tsunami 11April 12 sure aku akan ingat. Panic wei.. 8.9 Magnitude sampai bergoyang-goyang key-chain kat wall cubicle aku. At first, I was wondering who's shaking my chair and at the same time aku duk goyang-goyang kaki juga. Hohoho. Sampai depa semua cakap earthquake, earthquake then baru aku sedar, it's real shaking. Building shaking and keep on shaking for almost 1mins kot. Some of my colleague going down evacuate and some people don't want to evacuate *well..it's me.**. The announcement was so lousy, and my director keep on calling our dear FMCS until further announcement saying that our workplace is safely to stay. While many people already evacuate outside. Finally, semua naik atas and cont their job.

Tsunami alert for Malaysia at 9.11pm and alhamdulillah nothing happen. Alhamudlillah. Ya ALLAH ENGKAU MAHA MENGETAHUI. Selamatkanlah kami semua. Aamin.

Mak aku keep on calling suruh baca doa, istifar banyak-banyak. Iya-iya aku buat. Mak pun rasa juga lagi-lagi masa kami cakap ada 2nd shaking around 6.30pm gitu la. Takut nya. Bumi sudah tidak tahan dengan perbuatan manusia. Manusia masih buat dosa, masih tak takut hukuman ALLAH Taala. Takutnyaa..

Ermm..tak tahu nak cakap apa. takut, takut..

No comments: