Nuffnang

Friday, June 8, 2012

~ Adakah anda bersedia? ~

Assalamualaikum dan salam malam jumaat..

Tadi having dinner with friends and we do some chit-chat about marriage life. Topic yang selalu kami bincangkan. We agreed that being a single was not too bad and we haven't denied there always blessing from ALLAH Taala for every marriage. :) A few things should be consider once we're marriage and same goes beng a single many thing we should handle by ourselves.

Alhamdulillah, bersyukur dengan apa yang kita ada. Jodoh adalah perkara yang sungguh sensitif untuk di ceritakan. Siapa yang tak nak ada family sendiri with husband, kids and everything. Tapi semua itu bukan kuasa kita yang hina ini, hanya DIA YANG MAHA MENGETAHUI. Iya mencari jodoh tetap di usahakan tapi sukar untuk ketemu jodoh yang baik-baik. Kisah silam juga menghantui diri. :(

Cuma perkara yang kami risau adalah, apabila semua single buddy sudah get married, then dengan siapa lagi kami mahu kongsi masalah? Macam masa sekarang, ramai kawan-kawan single yang kami boleh share saja. Iya..even kawan dah kawen pun kita still boleh share problem sesama. Trust me, it wont be the same. Oh noo. bukan salah berkahwin ok, tapi tak sama lagi. As we understand that those yang dah berkahwin with have others commitment, their own problem and rasa tak molek untuk menganggu mereka lagi. This is what I felt too.

At that moment, sure kita akan nangis sendiri dan cuba untuk calmdown diri sendiri dengan harapan problem kita akan solve. Oh ya..kita kan ada mak kenapa tak nak story dengan mak sendiri? Iya...of course ada cerita dengan mak, but sometimes we need buddy as well. Ermm..it's depends to each other la juga. As for me,  need buddy as well..

Di harap, jodoh kita semua (bagi mereka yang masih belum berkeluarga) akan datang.Aamin.. bersamalah kita berdoa jodoh kita ya..jangan lupa doakan juga untuk sahabat-sabahat rapat kita, sebut nama mereka dalam doa kita. InsyaALLAH, dengan izin-NYA mana tahu jodoh kita tiba dan di jodohkan dengan lelaki yang beriman, bertaqwa, berilmu lagi bijaksana yang mampu membimbing diri kita dan keluarga yang bakal di bina kelak. Aamin.

Oklah, malam makin tua. ayuh tidurlah.. hihihi.

Assalamualaikum and selamat bekerja besok. Dah Jumaat kan.. yeay!

No comments: