Nuffnang

Thursday, November 8, 2012

~ Puji meninggi, akibatnya.. ~

Assalamualaikum,

Oh rasanya bagaikan sungguh sunyi sepi setiap malam, bagaikan purnama bersembunyi di balik awan tebal, bagaikan sang rembulan merajuk dengan bintang-bintang yang sungguh bercahaya berkilauan..sebab apa semuanya itu terjadi?? Habai mai sat..iya.. lappy saya sudah nazak lantas menyombong dengan saya. A few nights before saya tak ada la follow SOP to shutdown lappy. Main terus tutup suis kat dinding sebab awal-awal lagi dah dismantle battery from my lappy. Yaa..for 3,4 night she looks like normal. But last Friday, she want to die already. I have to format her again..install everything new..and currently I'm thinking like to buy new gadget for myself.

Inilah jenamanya..
My latest gadget is my new semi-dslr camera, Sony Nex5 on 28-April-2011. Haha..I still remember the date! Oh kos ingat. Terbang almost RM2.45K kot. Mahu membeli sebuah smartphone pun menjadi impian yang belum terlaksana dalam hidup. Sedangkan adik kecil saya pun sudah memiliki smartphone atas belas ikhlas abgcik and SIL. Haha.. Saya berharap, berdoa semoga di beri rezeki yang lebih dari-NYA agar dapat membeli gadget impian hati selama ini. Hohoo.

Apa saya lakukan tiap malam?
1. Menonton tv - now airing Masterchef Malaysia S2. Jadinya tengok memang tak lupa dunia la.
2. Mononton tv - any cooking channel. I'm just enjoying to see how easy the cook every dishes. Like miracle..tadaaa...ready to serve/eat.
3. Membaca buku - oh ya..currently reading "Anakku brain tumor". Anak kepada Che Am dari kumpulan nasyid terkenal dari Malaysia, RAIHAN.
4. Menguruskan baju, melipat, menyusun dan akhirkan siapkan untuk pakai pada besok hari.
5. Berangan sebelum tidur. Oh ini paling bestt..berangan macam-macam. Kaya raya, happy gembira..indah-indah belaka yang di angankan.

Oh ya..talking pasal puji meninggi.. last week kot, saya ada puji-puji dalam hati lappy saya ini sungguh banyak jasanya pada saya. Zaman univ, zaman bekerja gini..saya apply kerja menggunakan lappy saya ini. Seronok bukan kepalang. Lappy saya ini di beli sejak tahun 2006 lagi rasanya..or lagi awal dari tue. Memang berbaloi la guna..dulu zaman univ, time baru-baru belajar format lappy..ada 1 hari tue saya format lappy saya sebanyak 14kali. Hahaha..Memang gila..dengan harapan ilmu yang baru di belajar, kalau practice banyak kali takkan mudah lupa..Tapi sekarang..semuanya bersawang dalam otak saya. Small curved dalam otak saya pasti tidak banyak berubah-ubah to forming new memories. How to recover my longterm memory back? Tanya sama pokokoooo..

Mallas...sekarang waktu Maghrib. Iya. Saya masih belum bersolat..Mari mengerjakan solat..
Assalamualaikum..

Photo credit to : Here

No comments: