Nuffnang

Tuesday, December 4, 2012

~ Kais pagi, makan pagi..No kais, no money ~

Assalamualaikum,

Mahu duit lebih? kena la kais lebih. Hahaha. Apa-apa pun rezeki semua ALLAH Taala yang tentukan. Kita berusaha mencari rezeki yang halal untuk menyara hidup seharian. Janganlah untuk dapatkan rezeki yang lebih tue, kita tinggalkan perkara yang wajid, kita buat benda yang tidak di redho-NYA.

Betul. Kita semua kena berusaha menjadi yang terbaik, tapi jangan la sekali-kali menghina, mengherdik mereka yang serba kekurangan. Tak semestinya, orang-orang yang kerja kedia makan - tukang ambil order tue tak ada education, maybe some of them degree holder. Kita saja yang tak tau, jadi jangan suka hati nak kata "you IQ rendah" ka apa-apa. Sedarlah diri kita juga. Apa di  jawab oleh orang itu "I study engineering kot pakcik, pakcik tak wow sebab tue saya tak nampak pakcik turun dari kereta mana".  Oh ya, si gadis tadi bekerja di stesen minyak sesama cuti semester beliau. Boleh pakcik tue main baling duit and kad kat kaunter untuk isi minyak kereta. Lantas pakcik tue terus p ke toilet. Budget handsome macam Aaron Aziz? Fahrin Ahmad? Hellooo..

Benar. Apa-apa pun kita dengar apa saja yang orang kata pada kita, kalau benda tue tak betul..berusaha sedaya mungkin untuk betulkan statement tersebut. Jangan diamkan diri. Untuk diri aku, aku banyak menangis saja. Haha..Looooser.

Jom bekerja, ikhlas hati, ikhlas minda, berkorban apa saja. Mungkin berkat kita ikhlas kerja kita hari ini...ada ganjara menarik menanti kita..insyaALLAH. :)

Assalamualaikum..


No comments: