Nuffnang

Sunday, January 6, 2013

Productive weekenders for 2013

Bismillahirrahmanirrahim..Assalamualaikum..

Still have another 12hrs to reach early morning of Monday..perhaps it was a good weeks ahead for me.. InsyaALLAH. Weekend was so busy, doing this doing that. Let's me recap my activity. Haha..pulunn noo..

Friday night: Start with dancing class along since Izyani went back to Alor Star to meet her fav's doctor. :)


Saturday morning: Wakeup not so eary in the morning I think around 9am roughly. Tidy up my bedroom and start to sweeping whole room, mopped it with dettol and my parkir kayu nampak berkilat for a few hours sementara nak tunggu kering. Rasa bersih yoolss.. :)
Tak sempat rehat sangat, heading to Toyota Service Telagamas Kulim for 33km service. Memang tak pandai jaga kereta, after they checked battery, systems advice to change it. Saya yang tak reti apa-apa, tukar la saja. Last Nov, masa Azam and Zati naik kereta saya, Azam dah suruh saya check pasal battery sebab ada blinking kat battery. Saya terlupa nak double check dengan ayah aku semula. Toyota service adviser ajar how to check battery level. Kalau warna hijau tue, kira OK lagi. :)Tunggu situ sampai 5.30pm then balik ke rumah and singgah beli pisang goreng. Pickup housemate and kami terjah kedai perabot. Dah lama berangan nak beli perabut. Finally on fine Saturday's evening berjaya juga beli. Asalnya tak plan nak beli, beli juga satu. Hope worth buy la. After that pergi beli makanan since whole day kami makan makanan yang tak mengenyangkan. Laporrrr..Malamnya layan Majalah3 and tengok Raikan Cinta. Then layan James Bond movie sekerat lepas tue zzZzZZZzz..

.
Sunday morning: Wake up early, perform prayer, mandi and get ready for jogging with Hanis. Decide to jog around Kulim so we choose Kulim Stadium. Hoohoo. Lari around 2.5rounds, waling 2.5rounds, then round Kulim town. Ohyeah...ramai sungguh orang kat post office. Semua nak settle bills, and for sure some of them nak check ASB dividen and bonus. hihi. Sampai rumah, Settle halaman rumah. Penat dowhh! Kutip daun-daun berguguran. Then uruskan longkang bagi pengaliran berjalan lancar and buang segala pokok-pokok bagai. Called plumber and around 10.30am plumber pun sampai. Then call pakcik potong rumput, around 11.30 sampai la dia untuk racun halaman depan dan halaman belakang. And now still waiting orang kedai perabot untuk hantar barang.
Perut dan berbunyi. Ohh.. layan Propaganza and Melodi then baru jalan-jalan cari makan. Kenapa tak masak? Oh..good question. Dapur masak belum sampai, saya tengah tunggu la nie. Hihihi.


Teringin nak tanam pokok bungaa ala-ala window boxes. Checkout below vids.



Let's enjoy our day...be prepared for tomorrow. MOnday bluess..hooo..

Assalamualaikum :)

No comments: