Nuffnang

Friday, July 12, 2013

Haiii emak!

Assalamualaikum,

Yay, harini Jumaat. Balik bebuka puasa dengan family. Tadi mak aku call, aku rasa since yesterday duk cari rootcause aku batuk, sakit tekak and suara rock! She called me while I was in the meeting. Unanswered calls from me. Finished meeting, I tried to call her, no pick-up. Then suddenly she called my desk. Hahaa.

She said. " Mak tau dah pasai pa hang demam, sebab makan durian banyak sangat. Kurang minum ayaq. Balik sini kita p check tengok. P beli ayaq Anugerah tue." Aku jawab, "Baik mak".

After confirmed that I will be home today, then we ended our conversation. And I continuing my job. FB! After that heading to surau. Seronok nak balik rumah tidak terkira, boleh makan makanan yang mak masak. Even masakan biasa, but still special for me. Even mak goreng telur and tuang kicap, sos pun dah sedap. No one can challenge our mum's cook kan. :)

Tak ada big plan yet for my weekend. Rasa nak bermalasan di dalam rumah saja. Oh ya. Mungkin bebuka di rumah tok besok. Jumpa cousins yang kanak-kanak ribena semua. Yeay. Boleh berjemaah dengan wan. Mungkinkah aku akan buat solat sunat Taraweh 20 rakaat? Let's seeee..  Lama sudah tak buat 20 rakaat nie. Mintak-mintak la aku larat. InsyaALLAH.

Selamat bebuka semua. Assalamualaikum and drive safely ya.

No comments: