Nuffnang

Thursday, August 22, 2013

Teringat Mak denn..

Assalamualaikum,

Seperti semua maklum, malam tadi ada nahas kemalangan jalan raya di Genting Highlands. Seramai 37 orang maut termasuk pemandu bas, 16 cedera. Dalam 16 ada yang stabil, ada yang kritikal. Bus dari Genting Highland menuju ke Perhentian Bas Pekeliling di Kuala Lumpur.

Semoga semua Arwah-Arwah umat Islam di dalam nahas tersebut di tempatkan bersama orang-orang soleh lagi beriman. Amiiiin. Mari kita hadiahkan Al-Fatihah pada Arwah-arwah. Al- Fatihah........
 Amiiiiin ya rabbal alamin..

Masa duk buat keja, teringat mak. Teringat muka mak dukung Didi. Comel duanya. Then tak sampai 30mins, mak aku call. Laa nie mak aku cekap. Tak main call handphone lagi sebab aku selalu silent mode, mak aku call desk terus. Haa. mau tak dengaq. Terus jawab. Mak bgtau, mak ayah nak p Ipoh ziarah Arwah Tok Long. Mintak semua sahabat, hadiahkan Al-Fatihah juga pada arwah Toklong.

Then petang, mak ayah terus ke KL visit Didi yang kena chicken pox. Kesian. Call duk dengar dia nangis. Gatal la tue. Mintak-mintak la cepat kering dan hilang gatal. Kesian sungguh. Plus bgcik and akak pun sama jangkit. Or Didi jangkit dari depa.

Semoga semua orang terus sihat. Kuatkan diri. Keep on positive thinking ya.
Assalamualaikum. :)

Photo credit to: Google

No comments: