Nuffnang

Tuesday, January 21, 2014

Kata-Kata Semangat from my Mentor

Assalamualaikum,

Krabi
Away from office for 4 days, actually nope! Only 3.5days because 0.5day I have to entertain 2 request to change 2 technology. After hee and haa, hoo and huu, finally I managed to complete it. Alhamdulillah. I told mum to wake me up early on Friday morning, and she alarm at 5:30am.. its too early mum.. then I sambung tidur and wake up at 6:30am, after praying and start open my laptop. Oh yaa.. Didi Dodo arrived around 4:30am, go to his room kisses him and then I masuk bilik my mum. Ayah kerja malam, so I sleep with mum. :)

And today, I bercerita to my mentor. She was in Bali last week... and she gave me kata-kata semangat to me.

"Tak apa Yani, yang ini semua cabaran hidup. Kita tidak di duga dengan benda-benda yang macam, tak ada duit macam orang miskin, tapi kita kena duga dengan benda-benda macam ini"

Terus rasa semangat la! Opkos ada masa hujung bulan I tergapai-gapai cari duit sebab maybe bulan itu terlalu banyak travel or beli something, but at least ada duit untuk di korek, tapi kalau orang susah, di mana nak korek. Ouch! Sad. :(

Kadang-kadang merasa susahnya kerja, indahnya duduk rumah. Tapi kalau tak bekerja, siapa mahu bagi duit untuk bayar itu ini. Inilah lumrah untuk kita semua. Apa-apa pun niat kena betul, kerja salah satu ibadah. Apa yang kita buat, ikhlas hati dan niat kerana ALLAH Taala.

I pun main banyak time di office. Adoi..


Nampak mcm Halal tapi tak sedar ianya Haram... 

1) Beli topup RM30, tulis kat resit nk claim kat bos RM60.
2) Isi minyak RM50, tulis kat resit nk claim kat bos RM90.
3) Guna wifi, tapi beli alat utk curi wifi orang.
4) Kerja 4 jam, tapi ambil gaji 8 jam.

Sekadar renungan... 

Assalamualaikum..

Hehe.. Krabi with girls.
pssst: I blogging during lunch hour. Makan jajan yang Hanis bagi and 3 keping roti. Alhamdulillah.

No comments: