Nuffnang

Friday, May 30, 2014

Didi Manja Kededek

Assalamualaikum,

Penangan cucu sulung.
Wan habis kerja pukul 4pm, then pukul 6pm terus terjah drive to Penang sebab nak jumpa cucu.
Keesokkan harinya wan kerja pula pukul 4pm. Wan, Tok and Ayah Ad sampai Penang around 9pm, rest for a while and craving for nasi kandar at 11pm. Finish eating, wan, tok and some other peoples drove to Flamingo Hotel untuk jumpa Didi. Main-main dengan Didi then, pukul 1am gerak balik ke Hotel Central. :)

Aku terpikir, entah-entah lepas ni, kalau Didi ajak wan makan laksa pokok janggus Balik Pulau pun sahih wan ikutkan aja. Even wan bukan suka laksa pun. Didi oh Didi.

Cucu pertama yang menggembirakan semua orang dalam keluarga kami. Alhamdulillah. :)

Didi!
 

Semua orang gembira dengan Didi, semoga Didi membesar dengan sihat, menjadi anak yang taat kepada kedua ibu bapa, serta kepada semua orang. InsyaALLAH. Amiiiiiiiiiiiiiin. :)




 


HAPPINESS!

Assalamualaikum, Salam Jumaat,

Happiness its all about being happy in every seconds of your life. Happy eating, happy sleeping, happy walking, happy crying(errrrr...), happy meeting mum,dad..

Oh I love it.

 
 
Happy!

Wednesday, May 28, 2014

Kongsi bersama

Assalamualaikum,

Orang pelbagai jenis. Contohnya:

- suka memberi
- suka menerima
- suka di puji
- suka memuji
- suka tersenyum
- suka senyum
- suka berjalan
- suka berlari
- suka makan
- suka tahan makan
- suka bercakap
- suka memberi pandangan
- suka berlawan
- suka memandu
- suka mendahulukan
- suka memasak
- suka membaking
- suka mengemas
- suka mencuci

Walau apa jua kesukaan kita, harus di ingat jangan susahkan orang lain unless you with peoples who same frequency with you. For me, as long I can handle it, I will be with you forever and ever. If not, sayonara dear.

Bagus menerima, tetapi lagi hebat memberi. Jangan asyik menerima tapi jarang memberi. 
Jangan berkira, sebab rezeki adalah untuk di kongsi bersama. 

Kita even rezeki macam air paip, tak mengapa.. Berilah takat rezeki air paip.. Tapi kalau rezeki bak air terjun, indahnya buleh memberi dengan lebih besar lagi..mungkin buleh hadiahkan gajah?

Peringatan untuk diri aku, jangan berkira... Memberilah. InsyaALLAH, ada sesuatu yang ALLAH TAALA janjikan. Bersangka baik sahaja.

Hari ini hari kemangkatan Sultan Perak, Innalillahiwainnailahirojiun. Takziah buat seluruh keluarga
DYMM Sultan Azlan Shah. 
Al Fatihah. Semuga roh Almarhum di cucuri Rahmat. Aamiiiiiiin.
Raja yang berjiwa rakyat pasti akan di kenang jasanya. 
Raja yang adil, pasti di sanjung.

Dari ALLAH kita datang, kepada ALLAH kita kembali..

Assalamualaikum

Monday, May 5, 2014

I will miss you..

Assalamualaikum,

I will miss you FTGD1...
You always helping me on searching useful info especially for product, route.

Gonna miss old technology, anyhow for new system developer start developing since 1994 maybe. Haha. However below system copyright since 1993 with version 1.1.



BYE-BYE FTGD1. You're too good for me d.